17 Ocak 2017 Salı

Kitap Yorumu: Yolcu (Passenger, #1)

Herkese merhaba. 🙋🏼 Alexandra Bracken, Karanlık Zihinler Serisi'nin yazarı ve ben öncesinde o seriyi okumadım. İyi yorumlar da gördüm ama alma gereksinimi duymadım. Yolcu'dan sonra da almayı düşünmüyorum.


Öncelikle yorumuma başlamadan önce, kitabı sınav döneminde okuduğumu belirteyim. Hal böyle olunca elimde bir miktar sürünmek başından kaderinde yazılıydı. Ama yine de bir kitap beni kendine çok bağlamışsa 'Dersi senin için sallayabilirim bebeğim!' moduna çok kolay giriyorum. Ne yazık ki bu kitap, elime alınca  10 sayfadan öte gidemeyip de her seferinde kapattığım bir kitap oldu. Ancak sınavlarım bitince aldım tekrar elime.
Zaman yolculuğu olan şeyleri seviyorum. En basiti Team Doctor Who. O yüzden ayrıca merak ediyordum kitabı. Bir diğer ayrıntı ise baş erkek karakterin bir siyahi olması. Çok güzel bir ayrıntıydı gerçekten. Okurken hayal etmesi keyifliydi.
İşte şimdi AMA kısmına geliyorum. Bir başlangıç kitabı olduğu için kitabın yavaş ilerlemesini anlıyorum. Yine de bir okuyucu olarak kitaba girmekte çok zorlandım. Yaklaşık 250 sayfasını aşana kadar gerçekten yazara çok söylendiğimi söyleyebilirim. Bence uzatılmış bir kitap. Özellikle de o ilk 250 sayfası. Yine birtakım olaylar gerçekleşiyor ilk sayfalarda ama belki de ben bölük bölük okuduğum için bana akıcı gelmedi. Belki de şu an kitabı gözümde aklamaya çalışıyorum, bilemiyorum.😑
Ayrıca karakterler arasındaki diyalogları çok yüzeysel buldum. Karakterlerin bazı kısımlarda verdiği tepkiler çok yüzeyseldi. Özellikle son kısımda 'Ne saçmalıyor bu ya?!' derken cinnete doğru sürüklendiğim bile oldu.
Ama dediğim gibi, belki de sınav dönemi okuyarak kitabı öylece harcamış da olabilirim. Ama, sakin kafayla düşünmeye çalışıyorum. Yine aynı yere çıkıyorum. Üzgünüm.
Konuya değineyim kısacık. Etta, baş karakterimiz ve kendisi hayatını müziğine, kemanına adamış bir müzisyen. Aynı zamanda babası yok ve annesiyle de arasında sebebini tam anlayamadığı bir uçurum var.
Alice, hem aile dostları hem de Etta'nın eğitmeni. Etta'nın sahneye çıkacağı gün birtakım olaylar oluyor ve bunun sonunda kendini başka bir zamanda buluyor. Nicholas'ın hayatına girmesi de böyle oluyor ve nihayetinde Etta, Nicholas'la bilinmeyen bir yolda, bir macera içinde, bir amaç uğruna oradan oraya gidip duruyor.
Daha fazla detay veremem, o zaman size bir şey kalmaz. 👼🏼


Dediğim gibi yazarın diline çok ısınamadım, olması gerektiği gibi heyecanlanamadım, karakterlerle bağ kuramadım. Belki de benden kaynaklıdır çünkü seveni çok. En azından şansınızı deneyebilirsiniz. Keyifli okumalar. 📖

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%30): 3/5
Fena değildi.

Sürekleyici/Akıcı olma (%40): 3/5

Kitap bana hitap ediyor mu? (%10): 2/5

Çeviri ve baskı kalitesi (%5) : 5/5 

İsim/Kitap uyumu (%10): 5/5

Güzel Kapak (%5): 5/5

Puan: 3

8 yorum:

  1. Tasarımı gerçekten çok güzel, okursan umarım beğenirsin. :)

    YanıtlaSil
  2. Bana da bu kitap biraz itici geliyor, neden bilmiyorum :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok göz önündeydi belki de o yüzdendir blogcan :D

      Sil
  3. o zaman okumak için deli divane olmasak mı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli divane olacak bir sürü kitap varken bence de buna olmayalım :D

      Sil
  4. Size şöyle birşey diyim bu kitaptan gerçekten nefret ettim bırak 250 sayfasına kadar boş olmasını 400.sayfaya kadar geldim ve yazara o kadar sövüyorum ki arkadaşlar detay vermicem sadece bir noktaya değinmek istiyorum ben zamanda yolculuk ve bilim kurgu romanlarını çok severim ve bu kitap aldığım kitapların arasında en değerlisiydi alana kadar ama içinde neredeyse hiçbir macera yok diyebilirim bazı yerlerde var hakkını yemeyim ama 3 sayfa sürüyor anca topu topu biyerde Etta ve Nicholas ın aşkı başlıyor kitap durmadan lafı şeye bağlıyor, yok Etta Nicholas ın omzuna yaslanmak için can atıyordu yok Nicholas onu öpsem mi diye düşünüyordu Etta parmaklarını Nicholas a kenetledi Etta dayanamadı sertçe dudağından öptü biyerden sonra neredeyse her gittikleri şehirde durmadan bu muhabbet dönüyor arkadaşım ben bu kitabı macera aksiyon olsun diye mi aldım milletin fantezisini dinleyip kendimi tatmin etmek için mi Tövbe Estağfurullah Tövbe Tövbe, bu kadar sinirliliğimden anlayabilirsiniz ki eğer alacaksanız kesinlikle önermiyorum boş bi kitap yazarı da sevmedim hiçbir kitabını da okumam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, söylediğiniz ayrıntılar da mevcuttu 😕

      Sil
  5. Kesinlikle önermiyorum ya bu kadar saçma gereksiz bir kitap olamaz insanı boğuyor bırak 250 sayfayı 400.sayfaya geldim ve yazara küfür savuruyorum, coğrafyayı ve buna müteakiben zamanda yolculuk romanlarını sevmeme rağmen buna küfür edip yazara sövüyorum neredeyse, kitabın bi zamandan sonra iki karakterin fantezisine dönüştüğünü söyleyebilirim, fazla detay vermiyorum kitap hakkında ama biyerden sonra iki karakter birbirine aşık olmaya başlıyor ve olmaya başladıktan sonra neredeyse kitabın yarısında yok Etta Nicholas ın ellerini tutup kendisine kenetlemek istedi Nicholas acaba önü öpsem mi diye düşündü Etta dudaklarına sertçe yapıştı sürekli böyle fantezi olayı dönmeye başlıyor arkadaş ben bu kitabı macera olsun diye mi aldım yoksa milletin kendi kafasında kurduğu fanteziyi okumak için mi aldım okuduğum her sayfada sıkılıp neredeyse küfür edesim geliyor kesinlikle önermiyorum almayın bu sinirli halimden de anlarsanuz hiç almayın

    YanıtlaSil