27 Şubat 2016 Cumartesi

Kitap Yorumu: Audrey'yi Bulmak

Sophie Kinsella okumayalı çok olmuştu. Çok sevdiğim bir yazar kendisi ve genelde tarzı yetişkin ama ilk kez gençlik romanı yazmış. Yani, biraz Sophie Kinsella dışındaydı sanki.
Bir de sanırım ben farkında olmadan kendimi romantik, gençlik tarzı kitaplardan soyutlamışım. Özellikle Kralların Yolu'ndan sonra baya yavan geldi. Ama genel anlamda sevdim diyebilirim. En azından yine kitap okuyamaz mıyım bir dönem diye endişeleniyordum, 4 saatte bitirdim. Çok kalın değil zaten.


Öncellikle Audrey okulda arkadaşlarıyla bir olay yaşamış ve bu da psikolojik rahatsızlığa sebep olmuş. Yabancılarla konuşamıyor, yan yana gelemiyor, göz göze gelemiyor. Hatta ailesiyle bile göz göze gelemiyor. Sürekli güneş gözlüğüyle falan.
Lunis, Frank'in - Audrey'in abisi- arkadaşı. Aralarında bir yaş var aslında. Frank tam bir oyun hastası. Böyle lol, dota gibi bir oyun. Dünya çapında turnuvaları oluyor, ucunda büyük para ödülü var. Lunis ve Frank de takım oluyorlar.
Tabi eve yabancı gelmesi bir süre Audrey'yi rahatsız ediyor ama zamanla alışmaya başlıyor Lunis'in de çabalarıyla. Sonrasında bunu tam olarak nasıl atlattığını okuyoruz.


Ebeveynlerin çocuk üzerindeki etkisinden kitapta çok bahsedilmiş ve mesajlar çok açıktı. Çocukların iyiliğini düşünerek bir şeyler kısıtlamak değil, orta yolu bulmak. Bu önemli. Anneye çok kızdım kitap boyunca. Bir de psikolog sahnelerinde daha elle tutulur şeyler bekledim. Yani kadının yönlendirmeleri güzeldi aslında ama oralar biraz yüzeysel kalmış.
Bunun yanında Audrey'in 'kertenkele' beyni anlatması güzeldi. O paniği ve ona neler yaptığını anlamış oldum.
Genel olarak eğlendiğim ve sevdiğim bir kitap oldu. Ama en sevdiğim Sophie Kinsella kitabı olamadı.


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5 

Sürekleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Güzeldi ama 'vay be neler oluyor' demedim. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5) : 5/5 

Orijinal İsim (%10): 5/5

Güzel Kapak (%5): 4/5
Sophie Kinsella kapağı değil bu. :D 

Puan: 4.15

6 yorum:

  1. Yazarın Pasaklı Tanrıça kitabını okumuştum çoook önceden ama beğendiğimi hatırlıyorum. Bu kitabı da almıştım ama okumaya fırsatım olmadı henüz. Çok kısa sürede bitirmişsin, umarım ben de hemen okuyup bitiriveririm başlayınca :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasaklı Tanrıça da güzeldi evet :) Boş vaktin olursa ve başından kalkmazsan hemen bitiyor. Sen de çabuk bitirirsin bence. :)

      Sil
  2. bu kitabı çok merak ediyordum yorumlamana çok sevindiiimm :* öyle canım sıkılınca falan zevk için okunur o zaman genel olarak sevmişsin, konusu da hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merakla almıştım ama Sophie Kinsella bildiğim için ve bu kitap biraz ondan uzak olduğu için tam aradığımı bulamadım. :) Ama genel anlamda güzeldi blogcanım, beğenirsin diye düşünüyorum :*

      Sil
  3. eğlenmek için okunur diyosooon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kesin al kitaplığında olsun diyemedim amma :/

      Sil