26 Ağustos 2015 Çarşamba

Oh My Ghost

Arşive yeni bir dizi daha attım ve bu diziye denk geldiğim için mutluyum!
Evet, Kore dizisi. Hayır bu sefer D.O yok :D


Şimdi komedi, aşk deyince tadından yenmiyor. Ya cidden sürekli gülümseyerek izledim.
Tabi normal Kore dizilerinin seyrinden şaşmadı, komik başlar ciddileşir. Aynen.
Hatta hafif polisiyeye kaydı gibi oldu. 
Oyuncuları ve kimlikleri anlatalım sonra konuya geçelim o zaman.


Jo Jung Suk ne kadar harika bir adam ya. Bundan önce bir iki dizisini daha izledim ya çok tatlı. İzlediğim roller hemen hemen aynı karakteri barındırıyor ama. Aşık, sevdiği için her şeyi yapan adam profili. Şimdi burada Kang Sun Woo olacak. Ünlü bir aşçı ve haliyle ünlü bir restoranı işletiyor. Konu mutfak olunca son derece katı. Geçmişte çok ezilmiş, baba yok, anne ilgisi 0. Büyük bir hırsla gelmiş buralara.


Park Bo Young'un izlediğim ilk dizisiydi. Kız var ya mü kem mel. Na Bong Sun, hayaletleri görebilen bir kız. Anneannesi şaman olduğu için ve kızımız da anneannesinin kanından aldığı için hayaletleri görebiliyor. Şimdi burada sistem şu. Kalan hayaletlerin hepsinin bir huzursuzluğu var. Ancak bunu hallederlerse huzura eriyorlar. 3 yıl boyunca halledemediler mi? O zaman kötü bir ruha dönüşüyorlar. Aç gözlü, insan bedenini istila eden, kötülük yapmaktan çekinmeyen. Burada Bo Young'u mükemmel yapan şu, bakire bir ruh tarafından ele geçiriliyor ve o geçişleri o kadar iyi idare etmiş ki! Bong Sun normalde çok suskun, kendini ezdiren, her şeye özür dileyen bir kız. Hayaletimiz ise çatlağın teki. Aradaki farkın farkındasınız değil mi? Ya o her şeye özür dilerim diyen kızın yaptığı çirkefliklere tüm dizi boyunca kıs kıs güldüm. 
Bong Sun, Sun Woo'nun restoranında çalışıyor veee (spoiler) Sun Woo'ya aşık. Çalışmadan önce bile.


Kim Seul Gi benim için başka. Sanırım her dizide çatlak rolünde olduğu için. Henüz yeni ve bu dizide aldığı sahne kadar başka dizide oynamadı sanırım. Yani benim izlediklerim arasında en fazla ön planda olduğu dizi buydu. Eh, tahmin ettiniz değil mi? Hayaleti canlandıran kızımız Seul Gi! Burada Shin Soon Ae olarak çıkıyor karşımıza. Kendisi ufak bir restoranı babası ve kardeşiyle işleten deli dolu bir kız. Beklenmedik bir şekilde ölüyor ve ta-da kötü ruh olmasına  2 3 ay kalmış. Huzursuzluğunun bakire olmasından kaynaklandığını düşünüyor ve önüne gelen kızın bedenini kullanarak bu kinini yenmeye çalışıyor ama bunun için bir şey erkeğini bulması lazım. Adını unuttum buna bir şey diyorlardı, neyse :D Bahsettiğim bir şey erkeğinin de Sun Woo olduğunu anlıyor. İşte kızımızın peşinde de bir kadın var. Bu kadın sanırsam ruhlarla ilgilenen bir kadın. Zaten falcılık falan yapıyor. Kızımız da o kadından kaçarken Bong Sun'a rastlıyor ve alıveriyor Bong Sun'un yerini.


Im Joo Hwan bence bu dizide oyunculuğunun hakkını veren bir diğer kişi. Kendisi polis ve aynı zamanda Sun Woo'nun kardeşinin eşi. Onunla ilgili sadece bu kadar bilgi vereceğim, izledikçe neler olduğunu görün.


Bu ekip mutfak şeflerimiz. Bir o kadar komik, bir o kadar eğlenceli, bir o kadar dedikoducular :D Bir tek Joon onlara uymuyor zaten onunda tipinden asalet akıyor. Bu çocuk yakın bir zamanda başrol alır ben diyeyim.






Şimdi gelelim neler olmuş bu dizide. Bong Sun, Sun Woo'nun yanında işe girer. Amacı bir şeyleri öğrenmekten çok Sun Woo. Ama dikkatini çekmenin imkanı yok, çünkü çoook pasif. Dizinin başlarında dövesim geliyordu o derece yani :D Sonra Soon Ae giriyor devreye herkesin devreleri şaşıyor diyorlar ki 'Ya bu kız pısırıktı bu kız ezikti ne oldu bu canavar oldu.' diyorlar. Tabi Soon Ae heeerkese sarkıyor, erkekler duş yaparken banyoya dalıyor falan çok güldüm oralarda ya :D 
Bu arada Sun Woo ile de işleri götürüyor bir yandan. Konuşmalar, takılmalar, asılmalar. 
2 hafta boyunca Soon Ae takılıyor derken Bong Sun'un bedeninden çıkmak zorunda kalıyor.
Hooop geldi mi eski Bong Sun. Millet allak bullak tabi. Sun Woo işe el atıyor ve Onu psikiyatriye götürüyor. Adam diyor ki manik atakları var kızın. Bundan sonra ne zaman Soon Ae, Bong Sun geçişleri olsa Sun Woo diyor ki 'Aha maniği tuttu.'







Peki Soon Ae kinini yeniyor mu? Hayır. Arada birçok olay oluyor Bong Sun ile Soon Ae arkadaş oluyor. Soon Ae diyor ki bak ben Sun Woo'yu sana aşık edeyim, bakire kinimi yeneyim ben gideyim Sun Woo senin olsun. Bunlar bir güzel anlaşıyor. İşin kötüsü Bong Sun ele geçirilmişken hiçbir şeyi hatırlamıyor. Derken Soon Ae de aşık olmasın mı Sun Woo'ya. Onu da anlamak lazım bunu okuyunca yargılamayın. 
Bunlar fragman olsun. Olayın polisiye boyutunu anlatırsam tadı kaçar. Ya ben eğleneyim, biraz da ciddiyet isterim derseniz kesinlikle izleyin. Her bir karakter ayrı ayrı mükemmel.
Bu arada Sun Woo'nun annesi, kız kardeşi, arkadaşı ve Soon Ae'nin kardeşi, babası, peşindeki falcı kadın yardımıc oyuncular. Onlara değinmedim izleyince göreceksiniz. Ama kesinlikle diziye neşe katan diğer unsurlar da bunlar.
Sadece şunu sevemedim, dizi boyunca Soon Ae-Sun Woo ilişkisine şahit olduk.
Bölümler ilerledikçe Bong Sun açıldı bu sefer de Bong Sun-Sun Woo izlemek istiyorsunuz ama sadece son bölümde falan onları izleyebiliyoruz.
Onunda dışında çok-sevdim.


Tavsiyemdir, izleyin. Hatta mutlaka izleyin. :)


10 yorum:

  1. Ay ben bu diziyi de yarım bıraktım :/ Aslında uzun zamandır böyleyim. Kore dizileri tat vermemeye başladı sanırım.

    Bu arada ne güzel hazırlamışsın postu kıskandım komşum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok severek izledim neden öyle oldu blogcan :/
      Ayy, teşekkür ederim :')

      Sil
  2. Aa D.O.'suz dizi mi? Kat'a olmaz! :P
    Bu dizi benim de listemde, çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. D.O olmayınca bir eksik zaten :D Ama bu sefer de Joon karakteri var :')
      Sonu da güzel bitti. İzleyin bakalım ne diyeceksiniz? :)

      Sil
  3. Yakın bir zamanda bitirmiştim bu diziyi, ve kesinlikle haklısın : mü-kem-mel!!
    Ekleyebileceğim tek şey; ilk defa yardımcı oyuncunun performansı ana karakterleri geçmiş (Im Joo Hwan) ama dediiin gibi susmak lazım spoiler olmasın ;) Bu dizide her bir karaktere bayıldımmm!!! Şefin annesi ile falcının arkadaşlıkları beni gülmekten mahvetti :D Soon Ae'nin kardeşinin karşılıksız aşk halleri de var tabi :D Neyse ben susayım yoksa tutamayıp spo üzstüne spo vereceğim :D
    Çokkk güzel bir yazı olmuş!!! Ellerine Sağlık Kalem Fili :)
    Yepp'ten sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ne güzel bir yorum olmuş bu böyle :) falcı kadın ve annesi komediydi zaten ya. :D Ama beni en etkileyen şey Eun Hee'nin sevgisi oldu. Sonu da normal kore dizilerine oranla çok daha iyiydi. Ayy boşluktayım şu an kendime yeni dizi bulmalıyım. :D

      Sil
    2. :) Bir tane önerebilirim, çok eski bir dizi (2010) ama benim favorim : Personel Taste. Aynı keyifle izleyeceğine eminim... Eğer izlediysen, çoooook eski bir dizi daha önereyim 9 Ends 2 Outs (2007) Çokkkk güzel (!!) Yepp'ten nomu nomu sevgiler :)

      Sil
    3. Personel Taste izledim tabi ki :) Diğerine bakabilirim ama teşekkür ettim :)

      Sil
  4. Daha 3.bölümdeyim ama galiba hayalet kızdan nefret eden sadece benim. Hayır yani resmen kızın hayatının içine etti, bir türlü ısınamadım hayalete. Diziyi bırakma eşiğindeyim. Birde adamın hayalete değil Na bong sun'a aşık olması gerekmiyor mu? Böyle giderse hayalete aşık olacak ve ben izlemeyeceğim. Ha bide unutmadan; Madem kızın bedenine girdin, sapık gibi milleti okşama! Cidden sinirlerim bozuldu. Ne zaman çıkacak bedeninden. Dizi çok güzel ama yarıda bırakmamak için kendimi çok zor tutuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Ama şey yazmışsın ya, bong sun ile sonlarda sahneleri olacak diye; izlemekten vazgeçtim. Eğer izlersem çıldırırım,ilk defa bir diziyi yarıda bırakacağım ve izlediğim 3 bölüm,3 saat boşa gitti resmen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmayıp izlemenizi öneririm. Dizinin olayı zaten bu. Hayalet zaten olayı bakireliğine bağladığı için ve içerisinde bulunduğu durumdan dolayı -kötü ruh olmasına ramak kalmış- davranışları bu yönde. Ben çok eğlenmiştim, bu durum sizi eğlendirmiyorsa pek tabi bırakabilirsiniz de. ^^

      Sil