23 Ağustos 2015 Pazar

İlk Öpücüğün Büyüsü

İnsan fantastik okumaya alışınca aşk biraz yavan geliyor artık.
Nihayetinde sayfa sayısı fazla olmayan ve tadında bırakan bir kitap oldu.
Alexa ve Nick çocukluk arkadaşları. Nick, Alex'nın arkadaşı Maggie'nin abisi ve ergenliğe girince bir havalar bir ego bizim kızları eziyor da eziyor. Tabi Alexa ile zamanında evcilik oynayan Nick bir anda Kazanovaya dönüşüp Alexa'yı sürekli aşağılayınca kız anlıyor ki Nick ile eskisi gibi olamayacaklar. Buna ilk öpücüğünün Nick tarafından çalınıp üzerine bir de dalga geçilmesi de eklenince Alexa büsbütün Nick'ten nefret ediyor. Hayır, Nick değil erkeklerden.
Zaman geliyor ve geçiyor, Alexa 28 yaşına geliyor ve Maggie ile arası hala gayet iyi.
Evlenmemiş, kitapevini açmış, hayvansever olarak hayatına devam ederken ailesinin borcu yüzünden yıllardır sahip oldukları evi satma durumları ortaya çıkınca yana yakına zengin koca arayışına giriyor. 
Bu sırada Nick işine aşık ve amcasından kalan mirasın varisi olarak karşımızda. Fakat ufak bir pürüz var. Mirası alabilmesi için 1 yıl evli kalması gerekiyor. Fakat Nick, asla evlilik ve çocuk isteyen bir adam değil. E O da yana yakına formalite bir evliliği kabul edecek eş arayışına giriyor. 
İki tarafın imdadına da tabi ki Maggie yetişiyor. 
Nick meraklı çünkü ufak Alexa'nın nasıl birine dönüştüğünü merak ediyor.
Alexa meraklı çünkü yıllar önceki o yakışıklı çocuğun nasıl birine dönüştüğünü merak ediyor.
Tabi her iki taraftan daha çok sarsılan Nick. Çünkü karşısında 'gerçek' bir kadına dönüşmüş Alexa'yı görmeyi hiç beklemediğini fark ediyor. 
Her iki tarafta şartları ortaya sürüyorlar biraz çatışma yaşanıyor ve nihayetinde anlaşmaya varıyorlar. Buradan sonrası evliliklerinin nasıl gerçek bir evliliğe dönüştüğü şeklinde devam ediyor. 
Ben eğlendim ve bu kitabı sevdim. Alın sahilde okuyun, gerçekten yaz kitabı.
AMA, cinselliğin bu kadar had safhada olması biraz rahatsız edici ki özellikle son zamanlarda bu birçok aşk romanlarında karşılaştığım bir durum.
Bu tarz şeylerin daha az olduğu, birbirleriyle daha çok vakit geçirdikleri sahneleri okumayı tercih ederdim. Mesela beraber kokteyle katıldılar falan ama o kadar. Yani bu insanlar sinemaya gitse, ne bileyim alışverişe gitse bu tarz şeyler okumayı daha çok isterdim. Nihayetinde bu formalite bir evlilik olduğu için öyle şeylere yer verilmemiş diyebilirim. Ama formalite bir evlilik için de cinsellik bu kadar işlenmemeliydi. 
Bir şey daha var, yazar birazcık acemiydi sanki. Rahatsız etmeyecek kadar az fark ediliyor diyebilirim.
Devam kitabı Aşka Son Şans, Maggie'yi anlatıyor ama almayı düşünmüyorum.

3.4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder