25 Temmuz 2015 Cumartesi

Baslangıç: Marslı

Herkese merhaba. İsmi okuyunca uzaylılardan falan bahsedeceğim gibi geldi, değil mi?
Eğer bu kitabın tanıtımını Kronik Okur'da okumasam ben de öyle düşünebilirdim.
Okurken çok eğlendiğim ve hemen bitirdiğim bir kitap oldu. Tek bir sorunu var o da dilinin fazla bilimsel olması. Ama yazar bunu esprileriyle -ustalıkla- kapatmış. Ayrıca 2 Ekim'de vizyonda ve çok merak ediyorum. Çünkü kitap her şeyin aksine komik ilerlerken filme sanki biraz daha dram katmışlar. Yani adam son ana kadar espri yapmaya devam ediyordu. Fragmanı izleyince demek istediğimi anlayacaksınız.


Şimdi gelelim Mark neler yaşamış. Mark bir astronot ve NASA tarafından Mars'a fırlatılan mürettebatın bir üyesi. Tabi herkes heyecanlı, yani uzaydasın. Mars'tasın. Eh, kimse Mars'ın onlara hazırlığı "Hoş Geldiniz!!!" partisinden haberdar değil. Böyle 'Fırtına' gibi bir parti.
Tüm mürettebat neye uğradıklarını şaşırıyor ve mecburi olarak görev iptal ediliyor. Uzay gemisine doğru güçlükle yol alırlarken Mark kopan bir uzay uydusunun azizliğine uğruyor ve onunla beraber bilincini kaybetmiş bir şekilde sürükleniyor. Mürettebat geri dönmek zorunda çünkü Onu aramaya kalksalar vakitleri yok ki gördükleri manzara itibariyle de ölmüş olduğunu düşünerek elleri vicdanlarında geri dönüyorlar.


Düşünülenin aksine Mark ölmedi, bulunduğu durumla dalga geçecek kadar da kendinde ve koskoca gezegende yapayalnız! Buradan sonra yaşam merkezi Hab oluyor ve yediği şeylerden Dünya ile iletişime kadar her şeyi buradan hallediyor. Tabi Dünya ile iletişim kurmak için az yol almıyor ki bu kısımlar da beni çok güldürmüştü.


Adam uzayda patates yetiştiriyor daha ötesi var mı ya! Kitap boyunca Mark'a hayran kaldım. Mars favori gezegendi benim için ve bu kitapla yerini korumaya da devam etti. . Ben açıkçası filmini izlediğim bir kitabı okuyamıyorum. Siz de böyleyseniz ve hala okumadıysanız bence almalısınız çünkü kesinlikle herkesin kütüphanesinde bulunması gereken bir kitap. Söylemeden geçemem, yazar artık ne yazarsa alacağım! Daha fazla ayrıntıya girmeden burada bitiriyorum.
Mark'tan bir alıntı ile veda edelim. Keyifli okumalar!

Bir yerde bir kere mahsul yetiştirdin mi, orayı “resmi” olarak kolonize etmiş olduğunu söylüyorlar. Yani teknik olarak, ben Mars’ı kolonize ettim. Kapak olsun, Neil Armstrong!


6 yorum:

  1. merabaaaaa aramızaaa hoşgeldiiiin :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım, Deep tavsiye etti seni bana :) buralarda yeniyim, takipteyim! Bana da uğrarsan memnun olurum :)

    YanıtlaSil