20 Şubat 2017 Pazartesi

Kitap Yorumu: Bazen Bahar

Bu kitabı @okuyan.muallime'de gördüm önce. Bir merak uyandırmıştı bende ama henüz listede öne çekmek gibi bir niyetim yoktu. Sonrasında Ankara Fuarı'na gittim ve Sel standına geldiğimde almadan gidesim gelmedi ki iyi ki almışım diyorum.


Ben normalde öykü kitapları çok okumuyorum. Yarım kalmışlık hissi kitapla arama soğukluk sokuyor o yüzden çok tercih etmiyorum diyeyim. Aynı şeyi Bazen Bahar'da da yaşadım. Yani bir yarım kalmışlık hissi bırakmadı yakamı ama bu kitaba karşı bir eksi de olmadı benim için. Her öykü insanın mutsuzluğuna, yalnızlığına, çaresizliğine, umuduna, sevincine dokunan, sizdenmiş hissini bir dakika elden bırakmayan türdendi. Kimi zaman gözlerim doldu, kimi zaman ufak bir tebessümle okudum bu öyküleri. Güzeldi. Kesinlikle gözüm kapalı önerebileceğim bir kitap. Keyifli okumalar!

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%30): 5/5

Sürekleyici/Akıcı olma (%40): 5/5

Kitap bana hitap ediyor mu? (%10): 4/5

Çeviri ve baskı kalitesi (%5) : 5/5 

İsim/Kitap uyumu (%10): 5/5

Güzel Kapak (%5): 5/5

Puan: 4.9

3 yorum:

  1. öykü kitaplarını severim. ama bende derin izler bırakacak karakterler ve kesintilere sahiplerse.
    çoğu kitapta bu hissi yakalayamıyorum, şöyle diyeyim sana Kalem; bir romana nazaran karakteri tanımak kısıtlı olduğundan aşina olamıyorum. ama bazı kitaplar seyrettiğim üç dakikalık mini klipler gibi geliyor ve neden sadece küçük bir hikayenin içinde bu karakter diyerek doyamıyorum. bu sebeple not ettim Bazen Bahar'ı. çünkü harika anlatmıştın ve bende de o izin oluşacağını hissettim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kesinlikle o iz oluştu, umarım durum senin için de aynı olur. *-*

      Sil
  2. Ben çok fazla Sel Yayınları okumadım ama okuduklarımı ben de sevdim :)

    YanıtlaSil