14 Aralık 2016 Çarşamba

Mim: Doğru Hayaller, Dilekler ve Hedefler


-Blog ile çok ilgilenmediğini fark eden Kalem Fili, Salıncak'ta bir mim görür ve der ki 'Neden olmasın?'-
Selam millet! Nasılsınız? Ben idare ediyorum. Okul, kış ikilisi birçoğumuzun bildiği gibi yorucu. Bir de sabahın kör saatlerinde çıkıp da, ayakta yolculuk yaptığım düşünülürse, eh gerçekten de iyi idare ediyorum.
Hal böyle olunca aşırı yorgun oluyorum ve hiçbir şey yapasım gelmiyor. Bu da beraberinde ıssız bir blogu getiriyor. Ama olsun, arada kaçıp gelmek de keyifli. ^^
Şimdi geçelim mime. Salıncak isteyen herkes yapabilir demiş. Ben de üzerime alınıyor ve başlıyorum.



1. Kimse mükemmel değildir ama yine de eksiklikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan vazgeçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?

Biraz daha hırslı olmak isterdim. Bende zerresi bulunmuyor, Cüzi miktarda bulunmuş olsaydı benim için birçok şey daha iyi olabilirdi.

2. Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu da kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?

1. İstediğim tüm kitapları alıp, okuyabilme fırsatı.
2. Şu nıhalet olası cehennemin dibindeki okulumu bulunduğum muhite getirmek .:D
3. Ailem ve ülkem için huzur. 


3. Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)

Şu ben farkında olmadan uçup giden zamanı yakalamak istiyorum. İşte o zaman evime, aileme, kendime daha fazla zaman ayırabilirim. :)
Ayrıca bir kedim olsa güzel olurdu lakin öyle bir durumda 'Kedin mi? Annen mi?' sorusuyla karşı karşıya kalabilirdim. 

4. Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir. 

Diyelim Alaaddin okulu getiremedi, beni götürecek bir araba alırım. :D Sevdiklerim için harcardım. Muhtaç insanlar için harcadım. Hayvanlar için harcardım. Hala mı bitmedi? En dünya turu da fena fikir değil aslında.

5. Para, para, para.. Para harcamadan da Gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.

Elimdeki kitapları bitirmek. Gerçekten kitap almak bir ayrı mutluluk, ama onları okuyacak zamanı bulamamak ve kitaplıkta bekletmek bir kitapsever için en üzücü durumlardan biridir herhalde.

Öyleyse ben de buradan gören herkese paslıyorum. 


27 yorum:

  1. Bende zaman zaman keşke biraz daha hırslı olsaydım daha başarılı olabilirdim diyorum umarım sen başarırsın hırslı olmayı.Ahh o okul yolu seni çok iyi anlıyorum benim okulumda cehennemin dibindeydi git gel iki saatim yolda geçiyordu insanın kendine hayrı kalmıyor cidden.Güzel dileklerin var hepsinin gerçekleşmesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hepimizin dilekleri gerçekleşir umarım :')

      Sil
  2. Yaaa kullandığın görseller içimi ısıttı ^.^ Bu mimi ben de yapacağım ama boş zamanımı bekliyorum. Şu sıralar en küçük bi boşlukta değerlendirme yazılarımı tamamlamaya çalışıyorum hep. Aralık koşuşturmacayla geçiyor sanki. Yeni yıl, tüm hayallerini gerçekleştirebildiğin, tüm hedeflerine ulaşabildiğin bir yıl olsun diliyorum. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle sınava yakın zamanlar biraz daha yoğun oluyor. :/ Merakla bekliyorum senin de cevaplarını. ^^ Teşekkür ederiiim, umarım hepimiz hedeflerimize ulaşabiliriz. :')

      Sil
  3. Bu aradaaaaa, son yazımda mimlendin! :D

    YanıtlaSil
  4. Tüm hayallerinizin, dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl olur umarım. :)

    YanıtlaSil
  5. kalem fili cevaplar şahane, "Şu nıhalet olası cehennemin dibindeki okulumu bulunduğum muhite getirmek .:D" gülsem de içim burkuldu heee, araba şart hey Alaaddiiinnn kulak ver =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha en iyi sen bilirsin halimi korecanım :D Duy beni duy Alaaddiinnn :D

      Sil
  6. Umarım tüm dileklerin gerçekleşir ;)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel dilekler. Bu ara çok sık görüyorum bende bloglarda ama paçalarımdan umutsuzluk bela akarken yazacağım her yazı size dert keder elem :D Ben yeni yılda evde uyusam yetiyor bana :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah olsun yap sen yap, senin derdin bizim derdimiz :D Uyku da yeter aslında, doğru :D

      Sil
  8. Ellerine sağlık. Bloğunu yeni keşfettim ve takibe aldım. Bu Mim'e de katılmak isterim :) Bloğuma da beklerim...
    http://jayussmile.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederiim, senin de dileklerin gerçekleşir umarım. :')

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar da iyi yapmışsın blogcanımm <3 Bu hayallerin içine, fotodaki gibi bir bardak kahveyi(ya da türevlerini??) karşılıklı içmeyi eklemeye ne dersin? Çok karışık bi cümle oldu ama ana temayı anladın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seve seve ekliyorum hem de, umarım en kısa zamanda. ♥

      Sil
  11. Merhaba :) Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen katıldım. Sizide bloguma beklerim www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil
  12. elimdeki kitapları bitirince bende çok mutlu oluyorum :) bloğumuza bekleriz :)

    YanıtlaSil
  13. iyi yıllar canım benim , inş tüm dileklerini gerçekleştirebildiğin bir yıl olsun...

    YanıtlaSil