18 Mayıs 2016 Çarşamba

Scarlet (Bir Ay Günlüğü Kitabı #2)

Bu serinin en beğendiğim kitabı hangisi acaba? :D Hepsini de ayrı ayrı o kadar çok sevdim ki öyle bir ayrım yapamıyorum. Resmen bittiği için acı çekiyorum. Boş boş duvarlara bakıyorum, kendime gelince Levana ve Cinder'ın yüz yüze geldiği sahnenin aklımda döndüğünü fark ediyorum falan.


Benim favori karakterim Wolf. Her masal kahramanın bir prensi var evet ama nedense en çok seven Wolf gibi geliyor bana. Belki taraflı baktığımdan. :D Jacin de çok seviyordu gerçi. Aslında hepsi çok seviyor. Aman neyse.
Scarlet bilin bakalım kim? Ama ben Wolf deyince siz zaten anladınız değil mi? Evet o Kırmızı Başlıklı Kız. Hayır Kırmızı Kapüşonlu Kız :D Nasıl bir dil var bu kızda? Nasıl bir hazır cevap? 
Şahsen onun kadar hazır cevap olsam kimseyle münakaşa etmekten çekinmem ki Scarlet de önüne gelene yardırıyor :D 
Öncelikle içeriğinden fazla bahsedemeyeceğim çünkü okursanız daha iyi olacağını düşündüğüm ayrıntılar var. 
Spoiler derecesinde önemli ayrıntılar.
Burada Scarlet büyük annesi ile yaşıyor ve bir çiftlikleri var. Tabi teknoloji tavan, organik şeyler kalmamış falan. O yüzden çiftlikleri da iş yapma açısından sıkıntısız işliyor.
Sonrasında Scarlet'in büyük annesi kayboluyor ortalıktan. Bir hafta geçiyor yok, iki hafta geçiyor yok. Bazen ortalıktan kaybolduğu oluyor ama hiç bu kadar uzunu olmamış kaldı ki kimlik çipi de evinde bulunuyor. Scarlet polise başvuruyor. Polis soruşturma başlatıyor ama daha aradan zaman geçmeden kapandığına dair mail alıyor Scarlet çünkü büyük anne, normalde aksi ve herkesçe biraz kafadan kırık bilindiği için kaçırıldığı ihtimalini yok sayıyorlar. 
Siz misiniz bunu yapan, ben de kendim bulurum diyor Scarlet ama altından neler buluyor neler.
Diğer yandan Cinder Levana'nın başına ördüğü çoraplarla uğraşmakta. Bir de peşine Kaptan Thorne'u takmış. Thorne bir suçlu ve üç devlet tarafından aranıyor. Ama tanısanız çok seversiniz!
Tam bir zevzek ya. Tüm serinin bir nevi neşesiydi. Wolf kadar sevebileceğim bir diğer karakter. Ama Wolf kadar değil. :D
Ya her şeyi o kadar zekice birleştirmiş ki, yazara gerçekten hayran kaldım. Ne diyeyim daha okumanız için? :D


Wolf ve Scarlet nasıl mı karşılaşıyor? Bir kafede Scarlet tartışırken. Scarlet ve Cinder nasıl mı karşılaşıyor? Scarlet birileriyle boğuşurken. Peki Scarlet, Wolf ve Cinder nasıl karşılaşıyor? İşte bunun için okumalısınız. 

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5 

Sürekleyici/Akıcı olma (%45): 5/5

Çeviri ve baskı kalitesi (%5) : 5/5 

Orijinal İsim (%10): 5/5

Güzel Kapak (%5): 5/5

Puan: 5

6 yorum:

  1. Teknolojiyle masal karakterlerini kafamda birleştiremiyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Bu seriyi almak ile almamak arasında kaldım sence kesinlikle okunması gereken bir kitap mı? Yoksa okursan oku gibi mi? Tam anlayamadım ama işte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. :)

      Sil
  3. Sence bu seri kesinlikle okunması gereken bir kitap mı? Yoksa ok okursan oku gibi mi? Tam anlatamadım ama;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. :)

      Sil