26 Mart 2016 Cumartesi

Kitap Yorumu: Komik Bir Hikaye

Yine bir kitap yorumuyla merhabalar blogdaşlar. Ya gerçekten bir şeylere vakit ayıramadığıma inanamıyorum. Sorsanız ne yaptığımı ben de bilmiyorum ama inanın şu 24 saat bana yetmiyor.
Bu kitabı 2 hafta kadar önce okudum ve ancak şimdi yazabiliyorum. Kitabı beğendim. Eğlenceliydi.
Ama başlarda beni biraz sarmadığını itiraf etmek zorundayım. Olaylar başta biraz yavaş ilerledi, oraları okumak da güzeldi ama kendine bağlayan bir yanı yoktu.


Burada Craig isimli, 15 yaşında bir karakterin hayatının ufak bir kısmına misafir oluyoruz. 
Hepimiz bu yaşların ergenlik hormonlarının yükselmekte olduğu zamanlar olduğunu biliyoruz. Eh, Craig'de bundan nasibini alıyor. 
Ama onun olayı biraz farklı. Son yıllarını ünlü ve başarılı bir liseye girebilmek için sadece dersle harcamış. Sonunda ise okula girmeyi başarıyor ancak bu sefer de kendini amaçsız buluyor. Derslerin hızına yetişemiyor, dahası bunun için ekstrem bir çabası da yok. Üstelik en yakın arkadaşı çalışmadan başarılı olanlardan ve çok güzel bir sevgilisi var. Yalnız şunu da belirtmeliyim ki aldığı en düşük not 93 ve bu çocuk kendini tembel hissediyor. Biz n'apalım? Ölelim mi?
Neyse... Bunlar üst üste gelince Craig psikolojik anlamda bir çöküş yaşıyor. Tüm bu süreci okumak, nasıl desem biraz yavaş geldi bana. Yani nasıl hissettiğini anlatması falan güzeldi.
Aslında nasıl hissettiğini çok iyi aktarmış yazar. Çapa, çark, dokungaçlar falan Craig tarzı tanımlamalar çok tatlıydı. 
Klinik sahneleri çok güzeldi ama. İşte kitap şimdi başlıyor diyorsunuz. Orada okuduğunuz abartısız her karakteri seviyorsunuz. Gerçekten orada zaman geçiresiniz geliyor! Birçok yerde güldüm, eğlendim, çok iyiydiler ya.
Filmini de izlemeyi planlıyorum ama umarım planlamakla kalmam :D 


Sadece okuduğum ya da izlediğim hemen hemen bütüm kitap, dizi, film fark etmez, psikolog-psikiyatri olayı çok faydasız gösteriliyor. Mesleğime hakaret görüyorum bunu :D Tabi ki Craig için faydasını okuduğumuz bir kitaptı bu ama sonralara doğru olduğunu kabul etmek zorundayım. Veee psikologunun adı da Minerva'ydı. Kalbimden vurdu yazar beni. :D
Bunaldığınız zaman kaçmak isteyeceğiniz bir kitap. Aslında problem olarak gördüğümüz şeyleri tekrar gözden geçirmemizi sağlayabilir. En azından o hafta için bunu düşündüm diyebilirim. 
Bence okunmalı ve kitaplıkta olmalı. :)

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5 
Genç bir insan bunalımı. :D

Sürekleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Başlarda biraz okuyucuyu hapsetme gücünün zayıf olduğunu düşündüğüm için.

Çeviri ve baskı kalitesi (%5) : 5/5 

Orijinal İsim (%10): 5/5

Güzel Kapak (%5): 5/5

Puan: 4.20

10 yorum:

  1. Vaov !! Go Yayınlarından yeni bir kitap çıkmış sonunda ve kapak tasarımı yine harikaaa ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam yeni demek de doğru olmaz ama evet çıkalı öyle aman aman da çok olmadı :) Evet kapak çok güzel, mıknatıs olayı için zaten diyecek söz yok. :)

      Sil
  2. yaaa ben çok istiyom bu kitabııı T_T filmi olduğunu şu an öğrendim o.O hemen izleyesim geldi ama direnpoşet :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir şeytanlık yapıp seni izlemeye teşvik ederdim ama neyse :D Okunabilir bir kitaptı evet ama beklentimi biraz çok tuttum ben sanırım.

      Sil
  3. Kitap kapağına bayıldım ben :D Filmini merak ettim. Kitabı alırsam gerçi kesin beğenmem.:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapak çok iyi gerçekten ve olayla bağlantısı da çok güzel. Beğenirsin yaa :D

      Sil
  4. 24 saat bence de yetersiz :D Filmi olduğunu bilmiyordum, göz atmalı :D Bir de biliyor musun hiç Go'dan kitabım yok, mıknatıslı kapakları için alacağım bi tane :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl Go'dan hiç kitabım yok :O Yani Go'dan kitap alacaksan da bunu almalısın bence :)

      Sil
  5. Filmini izlemiştim önceden ama öyle çok beğendiğimi hatırlamıyorum, aslında beğenip beğenmediğimi hatırlamıyorum :D Buna rağmen kitabını da okumak istiyorum yine de. Yorumunu okuduktan sonra kesinlikle okumalıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenilecek bir kitap ama beklenti yapılırsa karşılayamaz diye düşünüyorum :D

      Sil