6 Şubat 2016 Cumartesi

Kitap Yorumu: Lola ve Komşu Çocuk

Yine harika kapaklı bir kitapla daha karşınızdayım. :D Yayınevleri işlerini iyi biliyor gerçekten. Kitabın konusu kadar kapak da kendine çekiyor okuyucuyu. Ve Lola'da kesinlikle böyle bir kitap.
Kapağı çok güzel, iç tasarımı çok güzel. Ayracı çok güzel. Ama bunun yanında, konusu gerçekten çok tatlıydı.


Öncelikle Lola'nın çılgın karakterine özenirken buldum kendimi. Her gün farklı peruklar, rengarenk kıyafetler. Kendiyle bu kadar barışık olması. Bir kere o kış dansına giderken elbisenin altına asker çizmesi giyebilecek kadar çılgın!
Tabi zaman zaman o da kendiyle çatışmalar yaşadı ama çoğu zaman üstesinden geldi. Önemli olan bu, değil mi?
Cricket bambaşka bir olay. Öncelikle ölünesi yakışıklı, tehlikeli, kaslı abilerimizi :D aklınızdan çıkarın. Cricket kendi halinde, çalışkan mı çalışkan, adeta ozon tabakasına değercesine uzun ama tatlı mı tatlı bir karakter. Komşu çocuk. Üstelik Graham Bell kendisinin büyük büyük büyük babası :D Yazarın bu ayrıntıyı düşünürken aklından ne geçiyordu acaba? :D
Max tam da bahsettiğim o kötü çocuklardan biriydi! Lola'nın onunla ilgili düşüncelerine zaman zaman kızsam da bunu herkes hayatında birkaç kere yapıyordur sanırım. Ama Max'i de anladığım birkaç nokta oldu.
Ya kitapta öyle ayrıntılar, öyle karakterler var ki baştan aşağı sevimli!  Zaten kitap Lola'nın gözünden anlatılıyor ve biz onun bütün bu eğlenceli kişiliğinin yanında kendine sakladığı o hassas kızı da okuyoruz. Bazen tercihlerinde kızıyoruz.
Ailesinin korumacı tavrı çok eğlenceliydi. Arkadaşlarıyla diyalogları çok eğlenceliydi. Özellikle iş yerindeki arkadaşları.  En sevdiğim şey anne unsuru oldu. Bunun yaratmış olduğu psikolojiyi okumuş oldum.


Çok güzeldi. Yazarın dilini çok beğendim. Bence kütüphanenizde olmayı hak ediyor. Zaten kolay okunan bir kitap. 3 günde bitirdim ben ki evde de değildim o dönem. Eğlenmek ve gülümsemek için bire bir! Keyifli okumalar dilerim. :)

Not: Puanlama sistemim biraz adaletsiz olduğundan :D Kronik Okur'a kendi puanlama sistemini kullanıp kullanamayacağımı sordum ve izin verdi. Ona da buradan çok teşekkür ederim. Kendisini mutlaka ziyaret edin, deli gibi kitap okuyor ve yorumluyor. Asla kıskanmıyorum! :D

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5

Sürekleyici/Akıcı olma (%45): 5/5

Çeviri ve baskı kalitesi (%5) : 5/5

Orijinal İsim (%10): 5/5

Güzel Kapak (%5): 5/5

Puan: 5

13 yorum:

  1. Almayı istediğim kitaplardan :)) Yeni puanlama sistemini güle güle kullan :D Ben puan veremiyorum ya hep kararsız kalıyorum, puanlamak da zor iş bence, tebrik ediyorum seni :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Puanlamak bence de zor iş ama bu şekilde daha rahat veriliyor, Kronik Okur'u tebrik etmek lazım :D Seveceğini düşünüyorum ben, en kısa zamanda okursun umarım :)

      Sil
  2. Benim listemde de bu kitap var ya, cidden de güzel bir kitaba benziyor *-*
    Okumak lazım! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlenceliydi, fantastik ya da bilim kurguya ara vermek için harika :D

      Sil
  3. Güzel puan almış senden :) Kapağı çirkin bir kitap tanıt bir dahakine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki tam da öyle bir kitap olacak :)

      Sil
  4. Puanlama yapman çok güzel olmuş bence. Sırf puanlaman bile kitaba çekiyor insanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa yanlış yönlendirmiş olmayım sonuçta bu bana göre bir puan :D

      Sil
    2. Biliyorum. Beğenilerine güveniyorum adaşcım :)

      Sil
  5. Okumadım hala. Ya sen çok okuyorsun ben artık vakit bile bulamayıp aldığım kitapları bir köşede terk edince sen bu kadar çok okuyunca sana kızmaya başlıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ama kızma, tamam senin için okumayacağım bir süre ehehe :D
      Haftaya eski tempoma dönüyorum ben de, artık istesem de okuyamam bu kadar çok :/

      Sil
  6. hımmmm o kadar diyosun okuyum o saman :)

    YanıtlaSil