20 Şubat 2016 Cumartesi

Kitap Alışverişi #5

Okul açıldığını nasıl da belli ediyor. Kitap okumaya zor vakit ayırıyorum, bir şeyler yazmak için gerçekten vakit ayıramadım şu aralar. Sanırım artık sadece haftasonları daha aktif olacağım.
Yine bir okuoku.com alışverişim ve bu sefer kendilerinden çok memnun olmadım.
Öncelikle özellikle notta belirttim hasarlı ürün konusunda hassas davranmalarını ancak bir kitabın sayfaları bükülmüştü. Bir kitabın yaklaşık 50 sayfası ufak ufak yırtılmıştı ve gelen hemen hemen tüm kitapların cildinde ufak ezilmeler vardı. Şimdi bunlar aslında bakarsak çok büyük şeyler gibi durmuyor. Ama önlenilebilir şeyler. Yani oraya korumak için fazla hava kabarcıklı naylondan koysanız batmazsınız herhalde. Bunun dışında Kızıl İsyan Serisi istedim, iki tane Mara Dyer göndermişler. Çarşamba geri gönderdim doğru kitapları pazartesi kargoya verebileceklerini ve salı geleceğini söylediler. Perşembe eline ulaşmış kitaplara karşılık ne için pazartesi geri dönüş yapılır? Üstelik ne bir özür dilediler ne de başka bir şey. Sadece ne yapmam gerektiği söylendi. Gerçi şükür, bir muhattap bulabildim.
Bir kere daha sipariş vereceğim. Yine özensiz bir durumla karşılaşırsam bu da son olacak.


Bunun yanında, bunlar benim doğum günü kitaplarım. Tabi bir de olmayan Kızıl İsyan Serisi :D
Pegasus'a gitti tüm param ama değdi açıkçası. 
Kralların Yolu'ndan sonra, tüm Brandon Sanderson kitaplarını sömürmeye kararlıyım. Sissoylu 3 yakında çıkacakmış ama sırayla birer tanesini alacağım. Art arda kalın kitap okuyunca okuma yetimi kaybediyorum da. :D
Kızıl Kraliçe çok merak ettiğim bir kitap. Umarım ikinci kitabı da yakın zamanda Türkiye'de basılır. Takip etmiyorum ama çeviri aşamasında ya da basım aşamasında olsa gerek. Yurt dışında çıktı çünkü.
Eleanor ve Park bilim kurgu/fantastikten romantik bir şeylerle kaçmak istersem diye aldığım bir kitap. Okuyanlar seviyor genelde.
Mucize'yi çok merak ediyorum. Daha doğrusu karakterin psikolojisini. Bakalım neler çıkacak.
Olaylı Mara Dyer serim. :D Bir kere bu serinin kapaklarının ayrı bir albenisi var. Üçüncü kitap yakında çıkacak diye okudum.
Komik Bir Hikaye yine kahramanın psikolojisini merak ettiğimden.
Kurucunun Kızı'nı henüz okumadım ama bir seriyi yarım bırakamama gibi bir özelliğim var. O yüzden Devrimin Kızı'nı da aldım. Ama severim diye düşünüyorum. 
Sophie Kinsella benim favori yazarlarımdan biridir. Yine tatlı bir hikaye ile bize Audrey'yi tanıtacak. Okuma listemde başlara yerleştirmeyi düşünüyorum. 
Olmayan Kızıl İsyan Serim :D çok yankı uyandırdı. Ya aslında çok göz önünde tutulan kitaplara çok ilgi göstermiyordum ama ne oldu bilmiyorum. Artık bir alasım geliyor. Vurun beni ulan. :D
Neyse bu alışverişten de bu kadar dostlar. :)

25 yorum:

  1. iyi okumalar :) ben genelde kitaplarımı d&r alıyorum bu tarz sorun yaşamamak için mucizeyi bende merak ettim özetlerini bekliyorum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de genelde İdefix'ten alıyorum aslında ama okuoku da iki siparişimde iyiydi, bu sefer böyle oldu. Bakalım bir sonraki sorunlu olmaz umarım. :)

      Sil
  2. Hepsini keyifle okumanı dilerim:)
    Ben kitapsihirbazı ve kitapyurdundan alışveriş yapıyordum. Hasar olmadan geliyordu kitaplar:) indirimlerde çok oluyor kitapsihirbazında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapyurdu da çok tercih etmediğim bir online kitapçı. Kitapsihirbazı ilk kez duydum. Bir de orayı denerim belki, teşekkür ederim :)

      Sil
  3. hava kabarcıklılardan fazla koyarlarsa gelıp patlatabılırım. ısterse kapagı yırtsın ama koysun ondan koysun luuuutfen koysun bayılıyorum pıtpıtttt :O Bir Dr.Coffee atasözü der ki: seri kitap işi risktir ama yarım bırakamıorsan iyi o :D kurucunun kızı iyi gibiydi. devrimin kızını begenırsen alıcam bende yoksa yarım bırakıcam o serıyı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinirimden koydukları 3 tanecik kabarcıkları patlatmış olabilirim. :D
      Seri bence de risk ama yarım bırakmıyorum. Kötü bir özellik mi oldu ki şimdi bu? :D
      Devrimin Kızı'na daha iyi diyorlar aslımda. Senin için bu seriyi öne çekeyim o zaman. :D

      Sil
  4. Harika dogun gunu hediyeleri gercekten! Eksik Parca ve Bicak Sirtini hemen okumalisin. O ciltli kitaplarin her biri ayri guzel zaten. Şu Audrey'i bulmak kitabini her seferinde alicam son anda sepetimden cikarmak zorunda kaliyorum. Ben de dogum gunumde paralari toplayip hediyeleri kendime kendim alicam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de erteleyip duruyordum Audrey'i ama Sophie'ye ihanet ediyormuşum gibi hissettim ve sonunda aldım. :D Merak ediyorum Mara'ları ama bakalım hemen okumayı düşünmüyorum onlara sinirliyim ehehe :D
      En mantıklısı bence de parayı toplayıp kendin almak. :D Tabi sadece aileye. Arkadaşlarıma daha onu deme cesaretinde bulunamadım. :P

      Sil
  5. Idefixten henuz kitap alisverisi yapmadim. Okuokudan almistim toplu ciltli kitaplar ve hicbirinde sorun yoktu. Ne yazik ki kitapyurdu uc seferde ufak sorunlar olan kitaplar yolladi bana. Bence bir dahaki sefere okuokuyu tercih et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuoku'nun önceki siparişleri sorunlu değildi. Bu 3.siparişim. 3'ün laneti galiba eheh :D
      Bir kere daha alacağım. Bakalım yine böyle olursa sadece İdefix'ten alırım diye düşünüyorum.

      Sil
  6. Bu kitapların hepsini de çok sevmiştim ben. Hatta YouTube'da thinbooks var. O da bu kitaplardan bahsetmişti ve ben de bunları almak istiyordum. Gerçekten harika kitaplar bence tasarım olarak ^^ Keyifle okumanız dileğiyle *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tasarım olarak hepsi de gerçekten çok güzel. Teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Hayırlı olsun ve iyi okumalar. Gönderen firma kötüyse baska yerden ALIN bence 2. Defa denemeyin. Gerçekten de artık kitabı da sağlam gönderemiyorlarsa neyi sağlam teslim alabiliriz ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu ilk siparişim değil oradan. Öncekiler iyiydi, o yüzden bir kere daha almayı düşünüyorum. :)

      Sil
  8. İyi okumalar :). Bencede değmiş. Merala bekliyorum. Ah şu okullar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer seri de yanlış gelmeseydi aahh :))

      Sil
  9. Kitapların sorunlu olması kötü olmuş cidden, insanın hevesi kaçıyor öyle olunca. Daha önce bir kez okuoku'dan alışveriş yaptım ve çok memnun kalmıştım, ikinci kargom da yolda umarım bir sorun çıkmaz. Yine de alışverişini çok beğendim, keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer siparişlerim iyiydi, bunda böyle oldu. Bakalım bir kere daha almayı düşünüyorum. :)

      Sil
  10. Brandon Sanderson iyi bir yazar gerçekten de, tek bi kitabını okuyunca yazarın tüm kitaplarını okuma hırsı doğuyor içinde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle! :D Fırtınaışığı Arşivi 2'de çıksaydı aah aahh :D

      Sil
  11. Bu kitapları görmüştüm ama şu an fransız gibi bakıyorum ki :))) hayal evi kralları var beni bekleyen, kral yolu değil de :) iyi okumalar, kitapyurdundan aldım ben en son ama fena değildi, güzel geldi kitapyurdundan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapyurdu da beni hayal kırıklığına uğratan online satıcılardan. :D Böyle devam ederse kendim almayı düşünüyorum elden. :/

      Sil
    2. Ay bende ilk defa netten almaya niyetlenmiştim, acemi şansı mı oldu acep :) böyle özenerek kitaplar ambalajlanmış, tek tek sarılmıştı falan ne bileyim :))) Genelde elden alanlardım nete dönecek gibiyim bakalım :)

      Sil
    3. Birkaç kere daha dene bakalım ben uzun zamandır kitapyurdu kullanmıyorum belki artık iyilerdir. ^^

      Sil
    4. pekkiii, haberdar ederim seni gelişmelerden ;)

      Sil