14 Ekim 2016 Cuma

Kitap Yorumu: Kargalar Meclisi

Ben aslında Grisha Serisi'ni çok sevememiştim. Karakterlerle herhangi bir bağ kuramadım, bana kalırsa yazar tam olarak oturtamamıştı ve yine yazarın dili de fazla yüzeyseldi. Bunların aksine konu çok güzeldi ama o tek başına götürmek için yetmemişti.
Bu kitap konusunda çok endişeliydim çünkü anlayacağınız üzere benim asıl sorunum yazarın diliydi. Ama birkaç güvendiğim blogger beğeneceğimi söyleyince ve kitap da 9.90 indirimine girince alayım dedim. Tabi yine başlamaya cesaretim olmadı. Sonra Kore Fenomeni ile ortak kitaplar üzerinden bir etkinlik yürütelim dedik ve o listede bu kitap da vardı. O sayede okumuş oldum.


Peki ne düşündüm? Elbette daha erken okumadığım için kendime çok kızdım! Yazar kendini o kadar çok geliştirmiş ki gerçekten çok şaşırdım. Bir kere karakterler harikaydı, bir tane bile bu olmamış dediğim karakter olmadı. Olayın yine Grisha Dünyası'nda geçiyor olması çok güzeldi. Inej çok sevdiğim bir karakter oldu. Nina, gerçekten harikaydı. Jesper ve Wylan adeta neşesiydi kitabın. Ama beni benden alan iki karakter var ki; Kaz ve Matthias. Ahh, gerçekten karakterleri çok sevdim.
Bu kitabı Centilmen Piç Serisi'ne benzetenler olmuş ama ufak ayrıntılar dışında ben bir benzerlik kuramadım. Bayağı aynı falan diyen vardı ama hayır, dediğim gibi bazı ayrıntılar benziyordu.
İlk 100 sayfayı geçmekte biraz zorlandım ama o da bu aralar biraz okuma sıkıntısı çektiğimden kaynaklı oldu. Sonra zaten sürekli bir aksiyon içinde gitti olay. Bazı yerleri de yine sıkmadı değil ama bu tarz yerler fazla değil.


Yine heyecanı bozmamak açısından konudan bahsetmek istemiyorum. Ama bence kesinlikle alın ve okuyun. Grisha Serisi'ni okumanıza gerek yok, sadece dünya size biraz yabancı gelebilir ama ilerledikçe ona da alışırsınız. Ayrıca kitabın baskısı da mükemmel! Tavsiyemdir!

"...Dahası o, Hayalet'ti. Onun için geçerli tek kural yerçekimiydi ve bazı günler ona da meydan okuduğu olurdu."

"Inej bir müddet sessiz kaldı. Sonra Kaz, arkasında bir yerlerde onun sesini duydu. 'İnsanoğlu ihtiyaç duyana kadar Tanrılarla alay eder, Kaz.'"

"'Inej!' diye haykırdı Jesper sevinçle. 'Hayattasın!'
Inej hafif tebessüm etti. 'Herkes kadar işte.'
'İç bunaltıcı Suli bilgeliğinden bahsettiğine göre kendini daha iyi hissediyor olmalısın.'"

"Ne yapıyor?" diye sordu Matthias.
"Kadim bir Zemeni ayini gerçekleştiriyor," dedi Kaz.
"Cidden mi?"
"Hayır."

"Nina başını yavaşça salladı. 'Buz Sarayı, hatırladın mı? İmkansız görev? Postu deldirmek? Ketterdam'da seni bekleyen üç milyon kruge?'
Kaz gözlerini kırpıştırdı, bakışları berraklaştı. 'Dört milyon.'
'Bunun seni kendine getireceğini biliyordum.'"

"Meşhur Shulu bilimadamımızın neden Wylan'ın okul arkadaşlarından birine benzediğini yolda açıklarsınız."

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%30): 5/5

Sürekleyici/Akıcı olma (%40): 4/5

Kitap bana hitap ediyor mu? (%10): 5/5

Çeviri ve baskı kalitesi (%5) : 5/5 

İsim/Kitap uyumu (%10): 4/5

Güzel Kapak (%5): 5/5

Puan: 4.5

12 yorum:

  1. Grisha'yı sevdiysen bu kitaba kesinlikle bayılacaksın ^^ Alina neydi ya, öldürülesi -.-

    YanıtlaSil
  2. Kitabı aldım ancak daha okuyamadım. Grisha serisini sevmiştim; her ne kadar olumsuz yönleri olsa da bu dünyadan farklı bir yer idi orası ve okudukça terapi etkisi veriyordu. Grisha serisine ilk başladığımda hiç bir bilgim yoktu ve anlayamamıştım açıkcası. Anladığım kadarıyla yazarın tarzı bu ve bu kitap da aynı olacak. Her neyse; başlayıp başlamamak konusunda kararsızım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grisha Serisi'ni sevdiyseniz bunu da seversiniz. :)

      Sil
  3. Sanırım Kero'da var, bir ara el atmalıyıım :D

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok beğendim kalem fili, keyifle okudum... karakterler de ön numara idi, kurgu da iyi olunca sürükleyiciydi 😉 Kalemine sağlık 💕

    YanıtlaSil
  5. ahaha , bu kadar umutsuz başlayıp bu kadar mutlu bitirmek kitabı , harika :D

    YanıtlaSil
  6. Bu kitabı okumak için can atıyordum! Hatta listemdeydi de, ama ne olduysa kitap alışverişim arasında arada kaynadı gitti. Şimdi sayfanda görünce yeniden aklıma geldi, 'ama listemdeydii' diye. Elimdekileri bitireyim, yeni listemin arasına sıkıştırırım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacak o kadar çok kitap var ki, aklımız karışıyor artık :D Eminim çok seveceksin! ^^

      Sil