14 Haziran 2016 Salı

Not #12


Neler yapıyorsunuz blogdaşlar? Pek giremedim bu aralar ama dönemi kapatmakla uğraşıyordum.
Sınav sonucum yarın açıklanacak ve ben gerçekten ne yaptım bilmiyorum. Eğer geçemezsem Eylül'e kaldım ki bu da koca bir yazı kendime zehir edeceğim demek. Bu dönem çok şey öğrendim biliyor musunuz? Gerçekten önemli şeyler.
Mesela kimse göründüğü gibi değil. Kimse ilk zamanlar iyi olduğu kadar iyi değil. İnsanların huyunu öğrendikçe kendini onlardan korumak istiyorsun.
Herkesin dedikodu yapma potansiyeli var. Erkeklerin bile. Ama yine de erkeklerden daha iyi arkadaş oluyor.
Yakın arkadaşım dediğin insanı başkasına şikayetleniyorsun ve sonra gidip yüzüne gülüyorsun. İnsanlar gerçekten bunu yapıyorlar. Ha unutmadan arkanı döner dönmez senin de muhabbetin mutlaka dönüyor orada.
Hazırlıkta, bölüme geçene kadar insanlar sabrediyor sana. Bak bakalım yeni dönem başlayınca kim kalacak yanında, kimse.
Sonra başa saracaksın; iyi görünen bir insan, sevdiğini düşün, konuş, huyunu öğren, soğu.
Bir de onlara benzeme ihtimalin var tabi. Oraya kapıldın mı yandın, arkana bakmadan kaç arkadaşım. Böyle insanların kendine faydası yokken sana neyi olabilir zarardan başka. Bunları gerçekten öğrendim.
Sonra bir şeyi daha öğrendim, hayat ona buna küsmek için çok kısa. Hayat sevdiğin insanlarla zaman geçirmek için de çok kısa. O yüzden ziyaretine git insanların, onlarla bir şeyler yap, muhabbet et, bir sıkıntı yaşarsan kendisine söyle başkasına anlatma.
Bunu da öğrendim, bana öğreten olay benim için çok zordu ama o da oldu.
2016 benim için güzel olsun istemiştim. Çünkü yeni bir okul dönemindeydim, mezun kazanmıştım. Yeni bir sayfaydı benim için bu yıl. Ne yazık ki temiz bir sayfa olmadı ama olsun, hayat da bir şekilde devam ediyor sonuçta.


8 yorum:

  1. İnsalardan fazla beklentiye giriyoruz belkide olduklarından daha büyütüyoruz sonra bakıyoruz ki yanımızda sandıklarımız arkamızda üzüntümüz beklentimiz kadar çoğalıyo....
    Takipteyim canım bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de fazla beklenti yapmamak lazım. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Blogcanıım <3 Bazen öyle anlar geliyor ki, birbirini tetikliyor ve gerçekler insanın kafasına dank ediyor. Kendine iyi bak, gerisini boşver :))
    Şarkıyı bilmiyordum bu arada, çok güzelmiiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekler keşke bir şeyler dank etmeden önce fark edilse. :) Güzel, dimi? :)) ♥

      Sil
  3. Bir mən də deyil sanki hər kəs həyatın bu aralar eyniliyindən, insanların eyniliyindən yorulub. Mahnı/şarkı da çox gözəldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz negatiflik var sanki insanlarda bu ara :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  4. Canım benııımmm,,,,,, bozuk klavye ıle sana bunları yazıyorum,,,,,,, bu vırguller aslında nokta😊 Maalesef bu tecruben hayat boyu devam edecek,, Ama ıyı ve guvenılır ınsanlar gercek dostlar henuz olmedı 😊 azınlık da olsa varlar 😊 bırgun onlarla karsılasacaksın 😊 ha durust olım okul ve ıs ortamında ınsanlar pek bı değsk oluyolar buna sımdıden alıs,, cok sey bekleme,, senın ıcın dıleğım ınsallah seneye ıstedığın gıbı ve tabı gercek yuzunu gorup soğumayacağın en az 1 kac arkadasının olması😊 -LuNa-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine bozuk bir eşya ve yine Luna :)
      İnşallah canım benim de umut ettiğim şey o. Birkaça bile gerek yok bir tane olsa yeter. :D

      Sil