1 Ocak 2016 Cuma

Kitap Yorumu: Trendeki Kız

Yeni yılın ilk paylaşımı, Trendeki Kız!
Reklamı çok yapılan kitaplara karşı bir önyargım yoktu ama bundan sonra daha temkinli yaklaşacağım.
Kapak tasarımı, kalitesi çok iyi. İthaki o konuda iyi iş yapıyor. Ama konu genel hatlarıyla bilindik.
Tahmin edilmesi kolay diyen arkadaşlar olmuş ama ben yarısını geçtikten sonra neler döndüğünü anladım. Öncelikle kitap Rachel, Megan ve Anna'nın gözünden anlatılıyor. Anna'ya fazla yer verilmemiş.


Biraz spoiler vereceğim. Okumayı engelleyecek kadar değil.
Rachel eşiyle boşanmış, alkolik bir kadın olmuş, işinden kovulmuş kısaca perişan halde ve eminim kitap boyunca sizi deli edecek olan karakter.
Megan önceden yaşadığı şeylerin üstesinden gelemeyen ve bence biraz da kolaya kaçan diğer karakter.
Anna sadece mutlu bir hayatı olmasını isteyen ama hak etmeyen karakter.
Şimdi asıl mevzuyu biliyoruz. İşte trendeki bir kız -Rachel- her zaman geçtiği yerlere dikkatle bakan karakterimiz. En çok dikkat ettiği de Jess ve Jason. Her gün onların balkonlarında vakit geçirişini, birbirlerine sevgiyle sarılışlarını izlerken bir taraftan da onlar için hayal dünyasında yeni bir hayat örüyor.
Öyle ya, isimlerini bile onlara Rachel vermiş. Ama hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi olmuyor, genelde, hiçbir zaman. Onların evinden 2 ev ötede de kendi eski evi var.  Boşanmadan önceki evi. Boşanması da olaylı tabi. Buna değinmeyeceğim, okumalısınız.
İşte boşanmak ve onun dışında birkaç sebepten dolayı alkolik olmuş. Yani, farkında ola ola yapmasına sinir oldum en çok da.
Tabi sarhoş olunca da hatırlamıyor hiçbir şey. Ertesi gün öğreniyor ki yine eski eşinin -Tom- evini basmış ya da onları arayarak rahatsız etmiş falan.


Daha fazla spoiler. Rahcel bir sabah Jess ve Jason'ı -Megan ve Scott- evlerinde göremiyor. Merak ediyor haliyle. Sonra öğreniyor ki Megan kayıp. Eh, Rachel de kendini olaya dahil etme gereksinimi duyuyor çünkü Megan hakkında bildiği bir şey var. Ama biliyoruz ki Rachel alkolik, deli deli hareketleri var. Kimse onu pek ciddiye almıyor. O da çareyi Scott'a gitmekte buluyor.
Şimdi eşiniz ortadan kaybolsa öyle ya da böyle bir şekilde şüpheli olursunuz. Scott da ne yazık ki aynı durumda. Yani, kim ona kendi dışında bir fikirle gelse tabi ki minnetle karşılayacak bunu. Yani bu ikisi sadece bu görüşmeyle kalmıyor.
Bir taraftan Anna, Rachel'i birkaç defa Scott'lara giderken ya da çıkarken görünce huzursuz oluyor. Çünkü Rachel pek de normal durmuyor dışarıdan. Yani polisiye, gerilim tarzı bir şeyler. Yazar güzel anlatmış, Rachel'a kızsanız da okurken hak vermemeniz elde değil. Yine de sinir oluyorsunuz.
Ama daha güzel bir kurgu beklerdim ben açıkçası. Kötü değil, sadece ben beklentimi fazla yüksek tuttum sanırım. Bence yazarın anlatımı kurtarmış biraz da. Yani konu bir tarafa garip bir şekilde okumayı sürdürmek istiyorsunuz. :D
Neyse bence çok kötülemedim. :D Keyifli okumalar!


3.9

10 yorum:

  1. Ben merak etmiştim bu kitabı yalnız gerilimli gibi gelmişti bana bende pek haz etmem o türden o yüzden almamıştım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı bir gerilim yok aslında. Sadece biraz ürkütüyor. :D

      Sil
  2. Ben niyeyse bu kitaba isinamasim bi turlu :/
    Mimledim seni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka al oku diyemiyorum ben de aslında. Alınmasa da olur gibi. :)
      Oooo hemen geliyorum :D

      Sil
  3. Şu kitabı bir ben okumadım hala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi çıkıyormuş nasılsa bence izle :D

      Sil
  4. idare eder işte okunur yaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Olumlu yorumlara bakarak aldığım bir kitap ama daha okumaya elim değmedi. Bakalım ben beğenecekmiyim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yorum biraz nötr oldu sanırım. Bakalım senin yorumun nasıl olacak? :)

      Sil