20 Temmuz 2016 Çarşamba

Kitap Yorumu: Ben, Earl ve Ölen Kız

Birçok insanı ikiye bölen o kitap; Ben, Earl ve Ölen Kız. Çok tereddüt yaşadım aslında acaba beğenmez miyim diye ama boşa çıktı. Çünkü ben beğendim! Beğenmeyen arkadaşlarımı da anlayabiliyorum ama kitap bana garip bir şekilde sempatik geliyor. :D


Greg lise son öğrencisi ve tek derdi okulda görünmezliğini sürdürürken Earl ile film çekimlerine devam etmek.
Earl, Greg'in en iyi arkadaşı olmayan, tek arkadaşı. Film çekimleri dışında fazla takılmıyorlar ama açık ara en sevdiğim karakterdi sanırım. Ölen Kız ise ismini sizin keşfetmeniz gereken Greg'in eski bir arkadaşı.
Greg kimseyle tam anlamıyla bir arkadaşlık kurmadığı için haliyle onun aslında eski arkadaşları bile yok ama burada işin içine anne giriyor. Greg'in arkadaşının durumunu öğrenince Greg'den ona arkadaş olmasını, onu neşelendirmesini ve yalnız bırakmamasını istiyor. İşte Greg'e göre hayatını mahveden olayın başlangıcı burası.
Kitap Greg'in ağzından yazılıyor ve aslında bizim okuduğumuz bu kitap Greg'in yazdığı kitap. Okuyunca anlayacaksınız.
Yazarın dilini ben sevdim, akıp gidiyor ve eğleniyorsunuz ama evet, biraz fazla bozuk ve biraz belatı esprilere maruz kalıyorsunuz. Ama ben gerçekten okurken çok eğlendim. Yani yazar bize bir kahraman yaratmamış. Greg gerçekçi bir karakter.
Earl tam bir manyak! Hemen sinirlenen, dünya umurunda olmayan, kavgacı. En sevdiğim karakterdi diyebilirim.


Evet, herkese hitap edecek bir kitap değil. Espriden anlayan bir insanım ve biraz belatı beni sıkmaz diyorsanız bence okumalısınız. Filmini de kısa sürede izlemek istiyorum. Tabi kitaba hiç bulaşmayım diyorsanız siz de sadece filmi izleyebilirsiniz. Filmi daha çok beğeniliyor. Keyifli okumalar. :)

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35):4/5 
Güzel bir kurgu ama özgün bir konu için bir puan kırılır.

Sürekleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Yazarın dilinin bozukluğu dışında gayet akıcıydı.

Çeviri ve baskı kalitesi (%5) : 5/5 

İsim/Kitap uyumu (%10): 5/5

Güzel Kapak (%5): 5/5
Harika!

Puan: 4.20

2 yorum:

  1. Benden de yüksek puan vermişsin :D Beni de belaltı espri rahatsız etmez ama bu kitapta biraz fazla abartıydı. Filmi kitaba göre harikaydı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah, evet belaltı biraz fazlaydı ama bilmiyorum ben eğlendim okurken. :D Filmini daha izlemedim ya o.o

      Sil