23 Ekim 2015 Cuma

Kitap Alışverişi #1

Ya ben kitap aldığım zamanlar sanki dünyanın en mutlu insanıymışım gibi hissediyorum.
Aslında toplu bir kitap siparişi yapmayı düşündüm.  
Ama onun 10 tanesinin hasarlı gelme ihtimaline karşı dedim ki ağır ol. :D
Ya bu olaydan nefret ediyorum, kapağı olsun sayfası olsun kardeşim kontrol etmeden bana gönderme. Bu çok saçma bence. Neyse.


Siparişimi okuoku.com dan yaptım.
İlk siparişimdi. Cuma günü ettiğimden dolayı hafta sonu falan derken çarşamba geldi.
Mesaj da attım hasar konusunda hassas davranırsanız sevinirim diye dikkate alacağız diye cevap yazmışlar. Gelen kutunun altına ve üstüne hava kabarcıklı naylon koymuşlar. Yani, bence çok da yeterli değil ama kitapların dışında herhangi bir hasar yoktu. Sadece Elantris'in ilk iki sayfasında ufak bir bükülme ve yırtılma vardı. O da ufak bir şey. Göz yumuyorum bu seferlik hadi hadi ehehe. Yani genel anlamda memnun kaldım. 
Birçok ayraç ve kahve de göndermişler. Kapıda ödeme için ayrıca 6 lira ödedim o ayrı. Allah'tan kargo bedavaydı. Kapıda ödeme olması bir artı olsa da ekstra ödeme istemeleri garip. 
Kafes bitti. Onun yorumunu da birkaç güne gireceğim. Şu kadar diyeyim hala etkisi üzerimde.
Elantris'e başladım şimdi. Kristal Kitap yorumunu yapmıştı, haliyle baya meraklandım.
Kitap normal kitap boyutlarından biraz daha büyük. Sayfa sayısı da 508. Normal kitap boyutlarında olsa 700 sayfayı bulurdu herhalde. Azıcık göz korkutuyor, kabul. :D 
Sonraki durak Rüzgarın Adı olacak. Daha önce okudum ama aradan zaman geçti. Kitaplığımda olması için aldım. Sessizliğin Müziği'ni de karakterin Rüzgarın Adı'nda geçiyor oluşundan dolayı bundan sonraya bıraktım.


Benim Uzak Yıldızım ne yalan söyleyeyim çok dikkatimi çeken bir kitap değil ama çok reklamını gördüm diye aldım. Bakalım beni pişman edecek mi :D
DiskDünya serisini acayip merak ediyordum ve Büyünün Rengi ile bu dünyaya ben de yakın bir zamanda adım atacağım. Bu seriden beklentim çok yüksek. İçine de bir harita koymuşlar, yorumda ayrıntılı bahsedeceğim.
İyi Hissetmek bölümümle alakalı diye aldım. Bu kitabın öveni de çok. Herhalde okuduğum herhangi bir kitabın yanında İyi Hissetmek de gider diye düşünüyorum. 
Bir sonraki alışveriş aksilik çıkmazsa 12 Kasım'da olacak. Hadi bakalım. 

10 yorum:

  1. yaa ama neden ödeme yaptın kapıda onu anlamadım ki. keyifli okumalar. şu kalın kitabı duymamıştım. bi bakıyim. okula alıştın ama de miiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi kartı ile ödeme yapmamaya özen gösteriyorum artık :) Teşekkürler.
      Elantris'i diyorsun sanırım. Gerçekten çook beğendim. Son 80 sayfası falan kaldı. :)
      Okula alıştım tabi, seviyorum bile. :)

      Sil
  2. hahaha eve artık o kadar çok kargo geliyor ki zile basılınca gün içinde kargo dışında basan olmuyor diye ona bile sevinir oldum. gerçi biraz daha kitap vs alırsam işsiz ben iflas bayrağını çekecek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kendini durduramıyor ki. Onu da alayım, ucuzmuş canım şunu da alayım falan :D

      Sil
  3. Okuoku güzel bir site ya bir iki kere bende de ufak tefek hasarlar vardı ama önemsemedim. Hayırlı olsunlar. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :') Birkaç kez daha sipariş vereceğim buradan. Bakalım bozacak mı? :D

      Sil
  4. dr. Burns un kitabı çok güzel dönüp bakarım hala arada :)) ayy ruzgarın adının yorumunu gırer mısın bıtıncee. gozumu korkutuyo kalınlıgı ama almak ıstıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona başlayacağım en kısa zamanda :) Ya su gibi akıp gidiyor kitap, önce Elantris'in yorumunu yapacaktım ama onu yapayım bir iki güne :) İkinci kitap daha kalın, gözünü korkutma hiiç :D

      Sil
  5. Kafes ve Büyünün Rengi ilgimi çeken ve almayı düşündüğüm kitaplardan :) En tez vakitte yorumlarını okumak isterim :D ----- LuNa-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafes'e yorum ekledim zaten. Büyünün Rengi'ne henüz sıra gelmedi ama. :D

      Sil