17 Eylül 2015 Perşembe

Yong Pal

Yong Pal gibi doktorlarımız neden yok ya?
Yazık değil mi bize? Adam hem sempatiklerin sempatiği, hem yetenek akıyor, hem fedakar. 
Henüz dizi devam ediyor. En son 2 bölüm uzatıldı ve 18 bölüm oldu. Haftada 2 bölüm yayınlıyorlar zaten. Yani 2 hafta bir süresi kaldı.


Öncelikle dizi başlarda heyecanlı sonradan kendini tekrar eden bir hal alabilir ama bırakmayın. O ufak kriz döneminden sonra her şey yine aynı heyecanla devam ediyor.
Tabi henüz devam ettiği için nasıl seyir eder ve final ne denli vasat -her dizide olduğu gibi- olur bilemiyorum. :D 


Joo Won ile başlayalım. Şimdi şu gördüğünüz tatlılık abidesi, gamzesine yandığım Kim Tae Hyun yani nam-ı değer Yong Pal. Bu çocuğum doktor ve kardeşi diyaliz hastası olduğundan masrafları karşılamak için ek iş yapıyor. Ama adamın ek iş anlayışı biraz farklı. Evlere para karşılığı tedaviye gidiyor ama gittiği insanlar mafya. Yong Pal de tanınmamak adına edindiği takma isim. Doo Chul diye bir mafyayla aralarındaki diyaloglar diziyi yumuşatan yegane unsurlardan biriydi.


Kim Tae Hee 35 yaşındaymış. İnanabiliyor musunuz? Ben en fazla 30 derdim.
Dizide Han Yeo Jin olacak. Büyük bir şirket sahibinin kızı Yeo Jin. Düşman şirketin oğluna aşık oluyor ve çıkmaya da başlıyorlar. 'Talihsiz' bir kaza sonucu çocuk ölüyor. Kız babaya diyor ki onu sen öldürdün. Birtakım olaylardan sonra kızı bir görüyoruz ki son derece teknolojik bir odada uyutulmuş bir halde. Onu izleyip görün.


Jo Hyun Jae ne iyi bir oyuncuymuş ya hu. İlk kez izledim onu. Han Do Joon Yeo Jin'in abisi ama anneler farklı. Yeo Jin doğmadan önce aile de Do Joon'a ilgili ama Yeo Jin doğunca her şey değişiyor. Çocuk psikolojik anlamda hasar almış bir şekilde büyüyor ve ta-da kız kardeşine çaktırmadan cephe almış. Şirkette Yeo Jin en büyük hisse sahibi. E abinin pis planları olsun, kim beklemez ki?


Chae Jung An'ı da ilk kez izledim sanırsam. Dizide kendini beğenmiş, aynı zamanda çatlak bir karakter olarak karşımıza çıkarken birden entrikacı bir kadın oluveriyor. Chae Young Do Joon ile iş amaçlı evlendirilmiş. Ama bir o kadar da bu evlilikten mutsuz ve hiçbir koşulda Do Joon'un yanında değil.


Jung Woon İn 44 yaşındaymış. 37 falandır diyordum ama 44ü görünce bir kaldım. Bu insanlar yaşlanmamak için ne yapıyor ya? Burada Şef Lee olarak Yeo Jin'in odasından sorumlu doktor. Biraz da fena bir doktor ve Yong Pal'i de pek sevmiyor ama en son Yong Pal 'in eline düşmüştü ne olacak bakalım :D


Stephanie Lee bence başrol olmayı hak ediyor. 8. bölüme kadar vardı sonra gitti. Gelir mi ilerleyen bölümlerde bilmiyorum. Shin Sa E V.I.P katının müşteri sorumlusu. Yong Pal ile baya yakından ilgilenecek.


Bu adama dizi boyunca ba-yıl-dım. Song Kyung Cheol 63 yaşında!!! Bizim 63 yaşındaki insanlarımız kendilerini oturdukları yerden zor kaldırırken bu adam dizide sürekli orada buradaydı. Mafya sonuçta. Yong Pal hayatını kurtarıyor o yüzden ona ayrıca bir minnet duyuyor ve çok da yardımı dokunacak.


An Se Ha dizide tam bir fırlama ya. Man Sik Yong Pal'e mafya işlerini ayarlayan adam rolünde. Ama aralarındaki diyaloglar diziyi yumuşatan bir diğer unsur. Tabi bir ara ona sinir olmadım değil ama izleyin bakalım.



                         


Şimdi genel anlamda konuyu ele alalım. Yong Pal'in neden ek iş yaptığından bahsettim. Şimdi çalıştığı hastane sistemi biraz kast sistemi gibi :D alt katta fakirler, üstte daha iyiler, üstte daha iyiler derken 12.kat V.I.P katı oluyor. Ünlülerin, iş adamlarının falan geldiği kısım yani. Yeo Jin'in odası da orada. Yeo Jin'in odasına sadece 3 kişi girebiliyor; hastane başkanı, Şef Lee ve bir tane de hemşire. 
Ki hemşire kafadan üşütük biraz. Kıza makyaj yapıyor sürekli falan :D 
Bizim Yong Pal ile alakalı bir takım olaylar oluyor ve Yong Pal kendini Yeo Jin'in odasında buluyor ama nasıl bir işe bulaştığını ancak zaman geçtikçe kavrıyor.




 Yeo Jin uyutulduğu gibi uyutulduğunun da farkında. Sesleri duyuyor, algılıyor ama tepki veremiyor. Yanlış hatırlamıyorsam 3 yıldır uyutuluyordu. 
Yeo Jin yavaş yavaş ilaca bağışıklık kazandığı için tam anlamıyla olmasa da kendine geldiği zamanlar oluyor ve tam da Yong Pal onu kontrole geldiğinde bilinci yavaşça açılıyor. 
Yong Pal de o sırada Man Sik ile konuşuyor para ödemesi üzerine.





Yeo Jin Yong Pal'i dinliyor ve telefonu kapatınca diyor ki 'Parayı ben sana vereyim mi?'
Yong Pal şok, Yong Pal iptal. Diyor ki tahminlerim doğru bu kızı gerçekten de uyutuyorlar. 
Sonra bu ikisi anlaşıyor ve aksiyon başlıyor. Yeo Jin'in ayaklarının üzerinde durduğu zamanlar da geliyor ve tabi Yong Pal olmasa hiçbir şey yapamazdı. O kadar acımasız oluyor ki ayağa kalkıp da iş başına geçince, biraz sinir ediyor insanı.
Ama Yong Pal'in yanında o kadar tatlı, güler yüzlü oluyor ki. Gerçekten de seviyor diyorsunuz. 


Bu arada dizi boyunca çılgın polislerimiz var ki onlar da olmasa dizinin bu sert havası yumuşamazdı.
Hala devam ettiğinden daha fazla ayrıntıya giremedim ama bence izleyin! 
Dizi bitince sona final ile alakalı görüşlerimi ekleyeceğim.
İyi seyirler. :)


9 yorum:

  1. Dizi izleme listeme itinayla ekliyorum efenim :)

    YanıtlaSil
  2. Sadece Jo Hyun Jae için bile izleyebilirim sanırım :) Yaklaşık iki aydır k-drama izlemedim, özlemeye başladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onu ilk kez izledim sanırım :) Bence başlayın :))

      Sil
  3. ya şu kore dizilerine başlıyorum yarım bırakıyorum sonra bir daha başlayım diyorum yine baştan yine yarım :D Neyse sebebi ziyaretime gelirse sevgili bloggercuk mim atmış olabilirm başına bi bak istersen :D http://sacmalarkene.blogspot.com.tr/2015/09/gecikmis-bir-mim-blogger-life-mim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu da mı yarım bıraktın korecan? :/
      En kısa zamanda yapacağım, teşekkür ederim! :)

      Sil
    2. yok bunun daha yakınından bile geçemedim buna gelene kadar daha yarım bıraktığım çooooook var :D beklemedeyim bloggercum :))

      Sil
    3. Sınavdan önce ben de çok yarım bırakıyordum da artık izliyorum, dizi israfı ya hu :D

      Sil
  4. Dizi ve konusu güzel, fazladan 2 bölüm yapmaları finali beklenenden düşük olmuş ama bu koreliler bu işte ustalaşmış, bunun dışında oyunculuk on numara,güzel bir dizi daha hafızalarda yer etmiş oldu...

    YanıtlaSil