28 Aralık 2015 Pazartesi

Dizi Yorumu: Healer


2016'dan dileğim, bana da bir Healer.
Ji Chang Wook'a yeniden ve yeniden hayran kaldım. Bu arada diziyi Deep önermese kim bilir ne zaman izleyip de daha kaç zaman mahrum kalacaktım acaba? :D
Kore dizisi izlemeyen arkadaşlarım, bunlar kız mı erkek mi lan anlamadım diyen arkadaşlarım. Ön yargılarınızı bir kenara bırakın ve izleyin.


Ji Chang Wook daha çok Healer ile patlamış gitmiş anladığım kadarıyla. Empress Ki'nin birkaç bölümünü izleyip sonraya bırakmıştım ve Chang Wook orada ikinci karakter olsa da belki onu yükselten dizi EK ve zirveye çıkaran da H.
Burada kendisi son derece cool Healer. İşi de gece kuryesi. Yani, millet pis işini Healer'a yaptırıyor ve Healer'de sadece aldığı paraya bakıyor. Ne bunu kim istedi ne de istediği şey ne umurunda değil. Tabi adam öldürmek dışında her iş. Tek istediği de yeterli parayı biriktirip bir ada satın almak ve oraya yerleşmek.
Yine bir gün kendisine bir iş geldiği zaman işler hiç de beklediği gibi gitmiyor. Eh bir de karşılaştığın Young Shin ise. :D
Gerek karakter olarak gerek oynayanın kendisi, utanmasam aşık olacağım eheheh.
Oyunculuğu aşırı iyiydi. Hele Bong Soon olduğu zamanlar. Bir nevi dizide birkaç karakter daha canlandırıyor diyebiliriz aslında. Karakter olarak da geçmişte bir şeyler yaşamış. Ustasından ve ajummadan başka kimse yok hayatında diyebiliriz. A birde sipariş verdiği tavukçudan başka. :D Bu arada kendini dizi boyunca oradan oraya attı durdu ama dublör falan kullanmamış. Aslanım benim ya :D


Park Min Young ne tatlı bir kız, değil mi? Afişte biraz tipsiz zannımca. Afişi görünce bu ne la dedim ama diziye başlayınca böyle bir tatlı bir sevimli geliyor size. Oyunculuğunu da sevdim sadece bazı ağlama sahneleri daha inandırıcı olabilirdi diye düşünüyorum. :D  Kendisini ilk kez izledim o yüzden önceki dizileri, filmleri hakkında herhangi bir bilgim yok.
Ancak bir şeyden eminim ki, çok şanslı! Ah Healer sarıp sarmalıyor ya siz bitiyorsunuz orada.
Zaten böyle aşklar, aksiyonlar anca dizilerde. Buralarda bir Healer olmadığına da göre, ölüp gideriz herhalde.
Bu hanım kızımız da dizide Chae Young Shin. Kendisi ufak çaplı bir internet haber sayfasının muhabiri. Ama nasıl azimli. İş için kılık değiştirmeler, kapılarda yatmalar falan.
Boyundan büyük işlere de kalkıştın mı tam muhabir oluyorsun Kore dizilerinde. (bkz Pinocchio)


Yoo Ji Tae baya seviliyor galiba. Onu da ilk kez izledim. Oyunculuğu gerçekten iyiydi. Bu dizinin de kederlisi Kim Moon Ho yani. Geçmiş peşini bırakmıyor, o da düşüyor peşine. Neler buluyor neler, çünkü o da bir muhabir. Hem de en ünlüsünden. Halkın Sesi!
İlk bölümlerde kötü bir karakter olacağını düşünmüştüm ama bir şeyleri düzeltmeye çalışmaktan, bizimkilere kol kanat gerçekten bir mutlu olduğunu göremedim.


Kim Mi Kyung nam-ı değer Ajumma. Healer'ın ortağı Hacker-Healer. Bu kadın harika ya.
Birçok dizide kendisini görmeniz mümkün. Oynamadığı yakışıklı bebe kalmadı herhalde. Bu dizideki karakteri çok tatlıydı ya. Ajummanın hikayesi ise yarım bırakıldı ama dikkatler zaten ajummada olmadığı için kimse de demiyor ki ulan bu kadına ne olmuş. Ama her şeyi geride bırakıp kendisini bir eve kapatıyor ve giriyor karanlık sulara. Dizi boyunca tam bir ajummaydı. :D Örgü örmeler, sürekli kendine yemek yapmalar. Kendisinden bir hacker olmayı kesinlikle beklemezdim ben :D Dizinin bir nevi neşesiydi.


Bana göre diziyi götüren 4 karakteri tanıttığıma göre, artık fazla spoiler vermeden anlatabilirim.
Öncellikle geçmişe gidiyoruz. Şimdi geçmişten bizim ülkemizde de vardı, yok yürüyüşler yasak gazeteler yayınlar falan. Bu 5 arkadaş, 1980li yıllarda Kore'de bu işi götüren arkadaşlar.
Doluşuyorlar bir arabaya, üçü yayın yapıyor, biri arabayı sürüyor, biri de motor ile etrafı koloçan ediyor yakalanmayalım diye.
4 erkek arasında 1 kızın bulunması da haliyle bir problem yaratacak. Tabi bu o zamanlar büyümeyen bir problem. Sonra herkes büyüdüğünde, birine ailesinden araba hurdası kalıyor. Diğerleri muhabir oluyor. İşte bu 5 arkadaş, geçmişte bir olay yüzünden parçalanıyor ve bazıları hiç de ikna edici olmayan sebeplerden ölüyor. İşte dizinin gizemlerinden biri bu.







Kim Moon Ho, geçmişten yaralı demiştim. Bulmak istediği bir şey var. E kimse de öğrensin istemiyor. Bu işi yapabilecek de tek bir kişi var, tabi ki Healer. Eh ajumma da Healer da işi kabul ediyor ve Healer ile Young Shin'in yolları kesişiyor.
Bu sırada Young Shin'in boyundan  büyük işine gelelim.
Kendisi yine bir ünlünün evini gözetlerken kötü bir olaya şahit oluyor. O kadınla da aynı asansöre biniyor. Ünlünün olduğu katta iniyor ama aklı da asansördeki kadında.
Eh, bir şekilde asansördeki kadınla Young Shin karşılaşıyorlar ve Young Shin kendini büyük bir olayın içinde buluyor. Muhabir damarı da bir kabarmış ki sormayın. E tabi korkuyor da.
Ama en büyük dileği Kim Moon Ho gibi halkın sesi olmak. Haliyle, o kadına yardım etmeye karar veriyor.
Buradan da Young Shin ile Kim Moon Ho'nun yolları kesişiyor. Bu arada Healer hiçbir şekilde tanınmayan bir çocuk. Kameralara asla yakalanmamış. Polisler peşinde ama kimin peşinde olduklarını bilmediğinden haliyle bulamıyorlar da.







Healer bundan önce aldığı bir işte bir adama bir nevi yardım ediyor. Ertesi gün o adam ölünce de suç Healer'a kalıyor. Her şeyi yapar ama adam öldürmek? Bunun da altında kalamayacağına göre başlıyor o adamlarla savaşmaya. Eh, o adamlarla da yolu başka türlü yine kesişirse?
Dizide birbirini tanımayan kaç tane insanın yolu anlamadıkları bir şekilde kesişiyor, buradan da az çok anladınız sanırım. :D







Yani kurgu çok güzel, belki biraz City Hunter tarzı ama ondan ayrılan çok keskin çizgileri var.
Oyuncular çok iyi. Aksiyonun da aşkın da dibine vurmuşlar. Chang Wook'a zaten ölüp bitiyorsunuz.
Daha ne olsun? :D




24 yorum:

  1. Post için çok uğraştığın belli canım, çok güzel ve samimi yorumlamışsın. Park Min Young'ı bu dizi de beğenmemişlerdi. -dış görünüşüne bakarak.- Bence çok hoş bir kız. Çok sevimli, tatlı bir yüzü var :) Sanırım Lee Min Hoo'nun eski sevdiği olduğu için ufacık bir kıskançlık var kore-canlarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Sanırım saçından hoşlanmamışlar ama ben yakıştırdım ya.
      Kore-canların bu kini kıskançlığı da beni öldürecek, en sevmediğim özellikleri :D

      Sil
    2. Bende gayet beğendim, güzelim kız işte :) Ahh sorma sorma ^^

      Sil
  2. Healer'ı bir türlü izleyemedim ya, ajumma dışında tanıdığım oyuncu yok, ondan sanırım :D Yazdıklarını okuyunca, beğeneceğim sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğeneceğini düşünüyorum ve yorumlarını bekliyorum :D

      Sil
  3. Bende izleyeceğim çok merak ettim şimdi. Hiç birini tanımıyorum bunca yıllık izleyiciyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ji Chang Wook? Hemen izlemelisin, top 5'e girmezseee :D

      Sil
  4. Şu an izliyorum kendisini, o yüzden atlaya zıplaya gittim okurken :)
    Kalemine sağlık, heyecanını anlıyorum!
    Kore konusunda ön yargılı olan ben bile fenomen olmuşsam, diyenler düşünsün :)
    Bitirip postunu paylaşmak için can atıyorum ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmel değil mi yaa? Ji Chang Wook ^^
      Hiçbir şeye ön yargı ile yaklaşmamak en iyisi değil mi? :)
      O zaman ben de heyecanla postunu bekliyorum :))

      Sil
    2. Evet, güzel güzel!
      15.bölümdeyim galiba birazdan geçerim başına ;)
      ayy bakalım seninki kadar keyifli olacak mı :)

      Sil
    3. Benim ilk üçe girdi bakalım sende ne olacak :)

      Sil
    4. 1) Love Rain 2) İt's Okay, İt's Love 3) Healer :)

      Sil
    5. Love Rain etkis devam ediyor mu hala, tee ne zaman izlemiştim hey gidi hey, kurgusu güzeldi!
      Its okay ıts love bitti daha postunu yazamadım, şu üşengeçlik olmasa ah ah :)

      Sil
    6. Love Rain yerini alan olmadı daha :))

      Sil
    7. Kill Me Heal Me izle izlemediysen. İzlediğim en etkileyici kurguydu valla. Senaryonun her yerinden zeka fışkırıyor. Ayrıca inanılmaz iyiydi ^^

      Sil
    8. O da benim 4 numaram ehehe. Kore Fenomeni'ni bilmiyorum tabi :)

      Sil
    9. Hahahha benim 1 numaram oldu :) Love Rain'i izlemedim bak, merak ettim şimdi :)

      Sil
    10. Neeeeeeee!! Onu izlemeni ve yorumunu yapmanı bekliyorum!!!! :D

      Sil
    11. Tamam bakayım o zaman!! Hemen yorumumu yazacağım sana!!! :D

      Sil
  5. hazır tatil kendimi hangi koredizisine vursam diyordum kii bunu gördüğüm iyi oldu :) yazına bayıldım bu arada ;) LuNa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim, bu diziyi beğenmeyen var mı ya hu? Yorumlarınızı bekliyorum :)

      Sil