9 Eylül 2016 Cuma

Çizgi Roman Yorumu: Saga

Evet, benim ilk çizgi roman deneyimimden bahsedeceğim. Aslında ilk okuduğum zaman herhangi bir yorum girmek istemedim çünkü şu an 3 cildi çıkmış durumda ve bende çıkan ciltlerin hepsini okuyarak bir yorum yapmak istedim.


Öncelikle çizgi roman hiç okumadım çünkü bana romanlar kadar samimi gelmiyorlardı. Hala aynı şeyi düşünüyorum ama kabul etmeliyim ki çizgi romanların da kendine has bir havası var ve okumak da keyifli.
Sonra acaba hangisinden başlasam derken Ecmel'in yorumuna denk geldim ve Saga ile başlamak mantıklı göründü. (Yazar deli gibi booktuber izliyor.)
Saga'ları ben çok sevdim. Konusu çok güzel, aynı zamanda eğlenceli, çizimleri çok hoş.
Ama dediğim gibi kitabın yerini tuttular mı, hayır. Sadece okurken bir şeyleri canlandırmak açısından nasıl olurdu diyorsanız tam olarak cevabı çizgi romanlar veriyor.


Konuya gelirsek eğer iki ırk var ve bu ırklar savaş halinde. Alana İlktopraklı ve Marko'da İlktoprak'ın uydusu olan Çelenkli. Bu ikili gelişen bazı olaylar sonucu bir bakıyorlar aşık olmuşlar. Ama iki tarafın hükümeti de iki ırkın hiçbir türlü bağını kabul etmiyor.
Bunlar da bir bakıyorlar her iki gezegen tarafından da aranan kaçaklar oluvermişler. Üstelik bebekli kaçaklar.


Bunun sonucunda İlktoprak çiftimizin peşine adamlar düşürüyor. Burada devreye Vasiyet giriyor. Açıkçası Vasiyet'in iyi mi kötü mü olduğunu 3 cilttir anlayamadım ama hayırlısı. :D  Bundan sonrasında giren ve çıkan birçok karakter var o yüzden bahsedemeyeceğim ama genel anlamda çok eğlenceli ve dediğim gibi çok sevdim.
İlk çizgi romanım olduğu için de bende yeri hep ayrı olacak. Başlangıç olarak iyi bir tercih olabilir.
Daha önce hiç denemedim diyorsanız Saga size önerimdir. :)

15 yorum:

  1. aaaaa bilmiyooom bakayım bi bunaaaa holeeeey :)

    YanıtlaSil
  2. Bence de başlangıç için iyiydi, süper kahraman okumak istemeyenler için özellikle :)

    YanıtlaSil
  3. Bende çizgi roman okumaya Saga ile başlamak istiyorum ama yani biraz fiyatları tuzlu olunca da bekletiyorum. Belki fuarda fiyatları düşer bilemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fuarlarda internet fiyatlarından daha pahalı olduğu da oluyor, biraz pahalı ama çizimleri, kalitesi ile hak eden bir seri bence :) Fuarda daha ucuz olmazsa bence bekletmeyin ve internetten alın. :)

      Sil
  4. İki cildini okudum sonra araya çok zaman girdi. Üçüncü cildi okumaya hevesimin kalmadığını fark ettim. Ama kurgusu çok güzeldi gerçekten. Sadece çevrilmesini beklemek beni tüketiyor, daha doğrusu okuma isteğimi köreltiyor diyeyim. Belki tamamlandığında, yani yıllar sonra belki de, hepsini baştan sona okurum :D Buna değecek bir hikaye aslında, hayırlısı yaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek gerçekten yorucu olabiliyor ama en azından kitaplar kadar zahmet vermiyor, unuttuysan bir saatte belki daha bile az önceki cildi okuyabilirsin :D Ama şu an almak gelmiyorsa içinden biraz daha biriktirmek mantıklı göründü bana da. :D

      Sil
  5. Mangalara da el at blogcan :D Death Note cidden güzel :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da listemde ama zilyon tane şey olduğu için ona ne zaman sıra gelecek bilmiyorum. :D

      Sil
  6. uzun zamandır hiç çizgi roman okumadım. Duymamıştım bunu bakıcam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandan sonra iyi bir başlangıç olur Lady'can :D

      Sil
  7. baksanaaa, son yazımdaaaa, bloglardan seçmeler 2 yazımda, bir arkadaşımızı tanıttım ama onun bloguna yorum yapamıyom. sen sölesene onaaa, onu tanıttım diyeeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy 10 gün geçmiş üstünden :( O fark etmiştir herhalde artık.

      Sil
  8. Bence de mangalara bir göz at :) Misal bleach :) Yepp sayesinde hayatıma giren bir manga serisi :) Ben de sagaya göz atıcam ;) ----LuNa----

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymamıştım onu, listeye ekleyeyim o zaman :)

      Sil