4 Haziran 2016 Cumartesi

Kitap Yorumu: Şimdiki Çocuklar Harika

Aziz Nesin gerçekten harikaydı bu kitapta. Alttan alttan sokuyor lafı, çok eğleniyorum. :D Şimdiki Çocuklar Harika ablamın kitaplığından okuduğum bir kitaptı ve baskı da farklı. Ben de kendi kitaplığıma katabilmek adına bu baskısını aldım ve yeniden okudum. Her yere post-it yapıştırdım -bunu yapmaya yeni başlıyorum.- Zaten unutmuşum nasıl bir kitap olduğunu.


Her sayfada ya kahkaha atıyorsunuz ya da bir anne-baba bunu gerçekten de yapıyor diyerek farkında olmadığınız şeylerin aslında ne kadar büyük şeyler olduğunu fark ediyorsunuz.
Kitap başta çocuklara yapılan bazı anketlerin sonuçlarını bizlere anlatıyor. Sonrasında iki arkadaşın -henüz çocuklar- kendi aralarında mektuplaşmalarını okuyoruz ve onların gözünden büyüklerin hatalarına ve onları hangi yönde, nasıl etkilediğine şahit oluyoruz.
Mesela çocuk o anlamaz diyerek yanında konuştuğumuz şeyleri çocuğun aslında unutmadığına, anne-babanın doğruyu yaparım derken yanlış yönlendirmelerine, öğretmenlerin öğrencilerine karşı uyguladığı baskılayıcı tavırlara bir bir şahit oluyoruz. 
Ahmet'in o başlarda anlattığı olaya dakikalarca güldüm ya.


Bendeki tek Aziz Nesin kitabıydı ve sonraki alışverişlerimde başka kitaplarını da eklemeyi düşünüyorum.
Yeri gelmişken, kitap okuyorum derken gerçekten birçok şey okumam gerektiğinin farkına yeni varıyorum. Okuduğum her fantastik, aşk ya da bilim-kurgu kadar -Türk, yabancı fark etmez- klasiklerden de okumam gerekir diye düşünüyorum. Belki birden 5 kitap almam ama, bir bir onlar da birikir. Toplamaya karar verdim yani, önerilere açığım.
Ve bu kitabı mutlaka ama mutlaka o kitaplığa eklemek zorundasınız. :) 

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5 

Sürekleyici/Akıcı olma (%45): 5/5

Çeviri ve baskı kalitesi (%5) : 5/5 

Orijinal İsim (%10): 5/5

Güzel Kapak (%5): 5/5

Puan: 5

9 yorum:

  1. Ne kadar da eglenmissin okurken kalem fili 😂😂😂
    5 üzerinden 5 iyiymiş 😉

    YanıtlaSil
  2. Birkaç Aziz Nesin okumuştum ama kitaplar benim değildi ve isimlerini hatırlamıyorum :(( Belki de Aziz Nesin kitaplarını kendi kitaplığım için toplamaya başlamalıyım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk yazar olarak toplamak istediğim birinci yazar şu an ve ben ki pek Türk okuyamam bilirsin :D

      Sil
  3. Hadi ya, o kadar güzel diyorsun yani o.O Hemen not alıyorum öyleyse, zaten kapağı da çok şekeeer ^^ Bu arada, mimlendinn :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğini düşünüyorum hadi bakalım :) Teşekkürleer hemen geliyorum ☺

      Sil
  4. Benim ilk okuduğum değil ama en azından bir korkum vardı o korkuyu kıran yazardır Aziz Nesin :)

    YanıtlaSil